15 juli 2024
Thumbnail voor Herkansing voor TUI fly: vierde Boeing 737 MAX eindelijk thuis

Herkansing voor TUI fly: vierde Boeing 737 MAX eindelijk thuis

SCHIPHOL - Het duurde iets langer dan gepland, maar de vierde Boeing 737 MAX van TUI fly is eindelijk geland op Schiphol. Het is de eerste MAX die de vakantievlieger ontving, sinds het opheffen van het wereldwijde vliegverbod dat het type kreeg opgelegd.


De Boeing 737 MAX 8 vervangt bij de Nederlandse tak van TUI fly de oudere Boeing 737-800. De MAX is niet alleen stiller maar ook behoorlijk zuiniger, waardoor de brandstofrekening aanzienlijk omlaag gaat. Aan boord staan 189 stoelen, net als in de Boeing 737-800.

Het vierde toestel zou aanvankelijk donderdagochtend al aankomen op Schiphol, maar door een mankement moest het vliegtuig na vertrek uit Seattle rechtsomkeert maken. Uiteindelijk landde het zondagochtend rond 7.45 uur op Nederlandse bodem, na een non-stop vlucht uit de VS.

De vierde Boeing 737 MAX draagt de registratie PH-TFT en de naam Ivalo. Het toestel vliegt zondagavond door naar Brussel, om daar te worden voorbereid op de eerste commerciële vlucht. De Nederlandse en Belgische tak van TUI fly zijn formeel één organisatie, waardoor het regelmatig voorkomt dat toestellen worden uitgewisseld en dat onderhoud of andere werkzaamheden op Schiphol dan wel Brussels Airport plaatsvinden.