23 mei 2024
Thumbnail voor Hillman Travel wil tientallen panden D-reizen direct bij eigenaar huren

Hillman Travel wil tientallen panden D-reizen direct bij eigenaar huren

KNOKKE - Zakenman Franz Bergman wil een aantal winkels van het failliete D-reizen gaan huren. Deze reisbureaus zullen mogelijk verder gaan onder de merknaam Hillman Travel. Het FD meldt dat Bergman in gesprek is met de eigenaar van de panden, familiebedrijf van supermarktondernemer Dirk van den Broek.


Volgens het FD is het nog onduidelijk hoeveel panden de familie in eigendom heeft en zou willen verhuren. Bergman stelt dat het zou gaan om enkele tientallen reiswinkels. De familie Van den Broek zegt zelf geen intentie te hebben om weer in de reisbranche actief te zijn.

Eerder meldde Bergman zich al bij de curatoren van D-reizen. Op het laatste moment deed de zakenman nog een bod voor een overnamen van zeker vijftig winkels van de failliete reisorganisatie. Bergman meldt aan de ochtendkrant niets meer gehoord te hebben van de curatoren, waarop hij besloot zelf contact te leggen met de eigenaren van de reiswinkels.

In Vlaanderen beschikt Bergman over achttien reisbureaus onder de naam Hillman Travel. In de gehuurde D-reizen panden wil de zakenman vakantiereizen verkopen van zijn eigen touroperator. Bergman zegt geen reizen van TUI of Corendon te verkopen.