19 juli 2024
Thumbnail voor Holland America Line biedt zomercruises vanuit Nederland met twee schepen

Holland America Line biedt zomercruises vanuit Nederland met twee schepen

ROTTERDAM - Aankomende zomer maakt Holland America Line het reizigers gemakkelijker om vanuit Nederland naar de Noorse Fjorden en Noord-Europa te reizen. Het nieuwste schip van de cruisemaatschappij, de Rotterdam, biedt routes aan vanuit Amsterdam, terwijl het schip Volendam vanuit de haven van Rotterdam zal varen.


Van mei tot en met oktober 2022 kunnen gasten inschepen op routes variërend van zeven tot 35 nachten die zich uitstrekken van IJsland tot de Noorse fjorden en helemaal tot aan Spitsbergen. Met beide thuishavens goed bereikbaar per trein of auto, is het volgens HAL gemakkelijk om een korte zomertrip of een langere familievakantie te plannen.

Rotterdam
Zo vaart de Rotterdam voor zeven nachten op 5 juni en 17 juli uit naar de Noorse fjorden inclusief Eidfjord, Alesund en Bergen. Op 12 juni reist de Rotterdam naar de Noorse fjorden inclusief Oslo, Kristiansand, Stavanger, Sognefjord en Flam. Ook maakt het schip een uitgebreidere reis van 14 nachten naar Noorwegen, de Noorse fjorden, IJsland en het Verenigd Koninkrijk op 28 augustus.

Volendam
De Volendam vaart uit voor 13, 14 en 21 nachten. Bijvoorbeeld op 3 juli voor 14 nachten naar de Middernachtzon naar de Noorse fjorden/Noorwegen inclusief Stavanger, Flam, Sognefjord, Alesund, Trondheim, Noordkaap, Geiranger en Bergen. Of op 14 augustus voor 14 nachten op ontdekkingscruise Britse Eilanden naar Portland (VK), Guernsey, Falmouth (VK), Liverpool (VK), Dublin (IER), Isle of Skye (Schotland), Kirkwall (Schotland), Inverness (Schotland) en Edinburgh (Schotland).