23 juli 2024
Thumbnail voor Holland America Line breidt wederom pauze Europese cruises uit

Holland America Line breidt wederom pauze Europese cruises uit

SEATTLE - Holland America Line verlengt pauzes van Europese cruises met afvaarten tot en met 30 juni 2021. Ondanks de samenwerking met de overheid en de havenautoriteiten om plannen te ontwikkelen om terug te keren naar het cruisen, is Holland America Line toch genoodzaakt om de pauze te verlengen.


De pauze heeft invloed op cruises die in mei en juni vertrekken vanuit Nederland met de Nieuw-Statendam en twee Middellandse Zee afvaarten met de Westerdam en Volendam, met vertrek op 19 juni 2021. Holland America Line had al een algemene pauze ingelast voor alle cruiseafvaarten tot en met 31 maart, maar heeft toch ook besloten om deze Europese cruises in mei en juni te annuleren.

Gasten hebben de mogelijkheid om de cruise om te boeken naar een vergelijkbare Noord-Europa of Middellandse Zee Cruise in 2022 tegen het tarief voor 2021. Als alternatief kunnen de gasten bonus Future Cruise Credit (FCC) ontvangen. Zij ontvangen 110% van het door Holland America Line ontvangen bedrag als een toekomstig cruisetegoed. Daarnaast kan er ook een verzoek gedaan worden voor volledige terugbetaling. De keuze uit deze drie opties dient gemaakt te worden voor 15 april 2021.

Meer informatie over de geannuleerde cruises is te vinden op de site van Holland America Line.