19 juli 2024
Thumbnail voor Holland America Line doopt nieuw schip ‘Rotterdam’ in Rotterdam

Holland America Line doopt nieuw schip ‘Rotterdam’ in Rotterdam

ROTTERDAM - Het nieuwste schip van de Holland America Line, Rotterdam, wordt op 30 mei 2022 tijdens een officiële doopplechtigheid in Rotterdam gedoopt. Vervolgens zal de zevendaagse ‘Rotterdam naming celebration cruise’ via Rotterdam afreizen naar verschillende bestemmingen in Noorwegen.


Na aankomst in de havenstad Rotterdam zal er voor genodigden een besloten ceremonie plaatsvinden die door het hele schip wordt uitgezonden. De cruise zelf wordt ook heel feestelijk; tijdens de reis kunnen de gasten genieten van speciale festiviteiten, waaronder een exclusief galadiner, een kans om de zegening van de scheepsbel bij te wonen en een herdenkings-geschenk in ontvangst te nemen.

Diepgewortelde geschiedenis
De keuze voor de naam Rotterdam is logisch gezien de diepgewortelde geschiedenis van de Holland America Line in Nederland. De stad fungeerde lange tijd als thuisbasis voor het bedrijf. “Het was niet meer dan passend om onze nieuwste Rotterdam in de stad Rotterdam te laten dopen door doopvrouwe Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet en zo onze Nederlandse geschiedenis te eren. We zijn zeer dankbaar dat Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet wederom als doopvrouwe optreedt voor een schip van Holland America Line”, aldus Gus Antorcha, president van Holland America Line.

Debuut
In november zal het nieuwe cruiseschip officieel haar debuut maken in de Carribean. Het schip heeft ruimte voor 2668 passagiers en muziek zal het centrale thema aan boord worden. Gasten kunnen dineren van wereldklassen terwijl ze genieten van ‘de beste live muziek op zee’, van rock tot klassieke muziek.