23 mei 2024
Thumbnail voor Holland America Line herstart augustus 2021 cruises vanuit Griekenland

Holland America Line herstart augustus 2021 cruises vanuit Griekenland

SEATTLE – Holland America Line (HAL) heeft in samenwerking met de Griekse regering toestemming gekregen om in augustus een herstart te maken met cruises vanuit Athene. Met vier afvaarten bezoeken gasten aan boord van Eurodam verschillende Griekse eilanden en bestemmingen in nabij gelegen landen.


"Iedereen bij HAL heeft zich voorbereid op onze terugkeer en we zijn de Griekse regering dankbaar dat ze toestaat te laten zien dat we onze cruises veilig kunnen uitvoeren", vertelt Gus Antorcha, president van Holland America Line.

Met de aangekondigde herstart van HAL komen ook een aantal nieuwe reisroutes kijken. De reisroute van de ‘Idyllische Griekse eilanden’ omvat Kotor, Montenegro, de Griekse eilanden eilanden Kékira (Corfu), Thíra (Santorini) en Mykonos. De cruise vertrekt op 15 en 29 augustus dit jaar. ‘Ancient Wonders’ verkent Haifa (Israël), Náfplion, Mykonos en Rhodos. Deze reisroute vertrekt op 22 augustus. Beide opties kunnen worden gecombineerd tot een langere, back-to-back 14-daagse ‘Collectors Voyage’. De zevendaagse ‘Adriatic Allure’-route vertrekt op 5 september van Piraeus naar Venetië (Italië), met aanleghavens in Mykonos, Katakolon (Olympia) en Kreta en Sarandë (Albanië).

De komende weken worden extra mediterrane cruises aan boord van Eurodam tot en met de herfst aangekondigd. Deze cruises omvatten havens in Italië en Griekenland. Het schip keert terug naar de Verenigde Staten om half november aan haar Caribische cruises te beginnen.

Webinar
HAL organiseert op dinsdag 11 mei 2021 van 09.30 tot 10.30 uur een webinar waarin uitgebreid stil wordt gestaan bij de herstart van de cruises vanuit Griekenland. Meer informatie over het aanmelden voor de webinar is te vinden op de website van de cruisemaatschappij.

Annulering Middellandse Zee cruises
Na het nieuws van de herstart vanuit Griekenland, laat HAL laat de afvaarten tot en met 25 juli met de Volendam en tot en met 31 augustus met de Westerdam te annuleren. "Als gevolg van deze bijzondere stap in de juiste richting om onze cruises wereldwijd weer te mogen hervatten, heeft Holland America Line het besluit genomen om Middellandse Zee cruises met de Volendam en Westerdam in juli en augustus te annuleren", aldus de rederij.