19 mei 2024
Thumbnail voor Holland America Line laatste cruisemaatschappij die fooien verhoogt

Holland America Line laatste cruisemaatschappij die fooien verhoogt

SEATTLE - De coronabeperkingen behoren grotendeels tot het verleden en cruisereizigers keren terug naar een tocht op zee. Waarschijnlijk zullen cruisegangers wel merken dat de kosten van een cruisevakantie zijn gestegen. Holland America Line (HAL) is namelijk de laatste grote cruisemaatschappij die de fooien begin 2023 gaat verhogen.


De wijzigingen van de ‘Crew Appreciation’ gelden per 1 februari 2023. Deze worden automatisch toegepast op de rekening van elke gast aan boord, tegen een vast dagtarief tot het einde van de reis. Dit is volgens HAL handig voor klanten aangezien het tijd en verwarring wegneemt om fooi te geven aan verschillende personeelsleden.

“De waardering voor de bemanning, evenals de servicekosten voor producten, diensten en voorzieningen die niet zijn inbegrepen in het cruisetarief van een gast, worden geïnd van alle gasten aan boord. Hiermee willen we de inspanningen tegemoet komen van bemanningsleden die bijdragen aan de ervaringen van al onze gasten”, aldus de aankondiging. HAL's nieuwe prijsverhoging is slechts een verhoging van 50 cent voor zowel suite als non-suite staterooms, waardoor de kosten respectievelijk $17,50 en $16,00 bedragen.

Holland America Line is niet de eerste cruisemaatschappij die haar fooien verhoogt. Princess Cruises en Norwegian Cruise Line (NCL) maakten eerder deze maand soortgelijke aankondigingen bekend over de verhoging van hun ‘Crew Appreciation Fees’.