18 mei 2024
Thumbnail voor Holland America Line viert 150ste verjaardag groots met festiviteiten in Rotterdam

Holland America Line viert 150ste verjaardag groots met festiviteiten in Rotterdam

ROTTERDAM - Holland America Line vierde op 18 april zijn 150ste verjaardag. Om dit jubileum te huldigen, werden op deze dag verschillende festiviteiten georganiseerd in de stad van Rotterdam en aan boord van de vloot. Ook kwam het vlaggenschip Rotterdam aan in de haven van Rotterdam.


De aankomst van het schip vormde het startsein voor een hele dag aan feestelijkheden in het bijzijn van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden, lokale hoogwaardigheidsbekleders, havenbeambten en gasten die het jubileum vierden.

Ceremonie
De algemene ceremonie vond plaats in Hotel New York, dat van 1901 tot 1977 als het oorspronkelijke hoofdkantoor diende van de cruisemaatschappij. President van Holland America Line Gus Antorcha werd tijdens deze jubileum-ceremonie vergezeld door Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden, de burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb, en familieleden van de oorspronkelijke oprichters van Holland America Line.

Herdenkingsbel
Ter ere van het 150ste jubilieum onthulde Holland America Line een speciale herdenkingsbel die voortaan tentoongesteld zal staan in Hotel New York. Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet doopte de bel met champagne, een traditie die gewoonlijk alleen wordt gebruikt voor de doop van een nieuw schip. "De viering van 150 jaar gaat over meer dan onze geschiedenis alleen, het gaat ook over hoe we voortbouwen op deze prachtige erfenis en over hoe we ook de komende 150 jaar relevant blijven", aldus Antorcha.

Gouden postzegel en origineel bedrijfsaandeel
Tijdens de ceremonie onthulde Holland America Line in samenwerking met PostNL ook een postzegel van goud ter ere van het jubileum. De postzegel, ontworpen door Frank Janse, toont een illustratie van twee schepen uit de geschiedenis van de rederij: Rotterdam VII, het nieuwste schip van Holland America Line, en Rotterdam I, het eerste schip. Daarnaast presenteerden familieleden van één van de oorspronkelijke oprichters van Holland America Line het eerste originele bedrijfsaandeel, die zal worden bewaard als onderdeel van een collectie in het Stadsarchief Rotterdam.