19 mei 2024
Thumbnail voor Holland America Line viert 150ste verjaardag met twee trans-Atlantische overtochten

Holland America Line viert 150ste verjaardag met twee trans-Atlantische overtochten

AMSTERDAM - Om haar 150ste verjaardag in april 2023 te vieren, plant cruisemaatschappij Holland America Line speciale evenementen en activiteiten, waaronder twee overtochten over de trans-Atlantische Oceaan. De overtocht van 4 april 2023 is sinds vorige week te boeken. Voor het vertrek van half oktober dit jaar is nog beperkte plaats beschikbaar.


Tijdens de overtochten is de geschiedenis van de cruisemaatschappij verweven in onder andere de menu’s, activiteiten, entertainment en speciale gastsprekers. “Holland America Line heeft door de jaren heen het leven van miljoenen mensen geraakt - of het nu is door hen naar een nieuw leven in Amerika te brengen, of door hen een once-in-a-lifetime vakantie te bezorgen. We hebben een aantal zeer speciale evenementen gepland in de komende maanden om ons erfgoed te eren”, zegt Gus Antorcha, president van Holland America Line.

De overtocht in oktober dit jaar duurt vijftien nachten en zal vertrekken uit Rotterdam, precies 150 jaar na het vertrek van de eerste reis van Rotterdam I. Tijdens de reis wordt de eerste afvaart nagebootst, waarbij een bezoek wordt gebracht aan Plymouth, Engeland en Le Havre (Parijs) voordat de Atlantische Oceaan wordt overgestoken naar New York City en Fort Lauderdale, Florida.

De tweede jubileum overtocht in april 2023 duurt zestien dagen en vertrekt vanuit Fort Lauderdale. Na een overnachting in New York brengt het schip acht dagen door op zee en vervolgt het de reis naar Plymouth en Dover (Engeland) voordat het in Rotterdam aankomt voor een overnachting vol festiviteiten.