1 maart 2024
Thumbnail voor Holland America Line wijzigt zomer 2021 Europa cruiseschema

Holland America Line wijzigt zomer 2021 Europa cruiseschema

SEATTLE – Holland America Line werkt aan de gefaseerde hervatting van cruises. Toch annuleert de maatschappij de rest van de zomer 2021 Europese afvaarten van de Volendam en de Nieuw Statendam. Het cruiseseizoen van het nieuwe schip Rotterdam wordt verschoven.


Dit heeft gevolgen voor de cruises die gepland stonden met vertrekken tot en met eind november 2021. De afvaarten van de Nieuw Statendam worden geannuleerd tot en met 7 november 2021 en de maatschappij annuleert de cruises van de Volendam tot en met 10 november 2021. De Eurodam behoudt daarentegen de recent aangekondigde Middellandse Zee afvaarten tot en met oktober.

Gasten die hebben geboekt op een geannuleerde afvaart van de Nieuw Statendam en de Volendam worden automatisch verplaatst naar een 2021 cruise op de Eurodam in de Middellandse Zee en ontvangen een Onboard Spending Credit van honderd dollar per persoon. Daarnaast kunnen gasten kiezen voor een gelijkwaardige afvaart in 2022 tegen het 2021 tarief of voor een Future Cruise Credit van 110 procent van het eventueel betaalde geld. Als laatst kunnen gasten ook een volledige terugbetaling aanvragen.

Nieuw schip
Daarnaast, na een verwachte oplevering van de Fincantieri scheepswerf op 30 juli, zal het nieuwe schip de Rotterdam zonder gasten in operatie blijven tot haar eerste cruise van 26 september vanuit Amsterdam. Plannen voor de doopceremonie van de Rotterdam zullen nog nader worden bepaald.