18 oktober 2024
Thumbnail voor Hotels van easyHotel Benelux verdienen Green Globe certificaat

Hotels van easyHotel Benelux verdienen Green Globe certificaat

LONDEN - Hotelgroep easyHotel Benelux heeft voor al zijn hotels een Green Globe certificaat in ontvangst mogen nemen. Met het Green Globe certificaat wordt erkend dat easyHotel zich op de juiste manier inzet voor duurzaamheid in de reis- en toerismesector.


EasyHotel geeft aan trots te zijn op het feit dat ze het internationaal erkende certificaat hebben ontvangen. "Het Green Globe certificaat past perfect bij onze visie om de duurzame leider te zijn in het budget hotel segment. Ook laat het zien dat super prijzen en duurzaamheid hand in hand kunnen gaan", aldus Lucas Drewes, Managing Director easyHotel Benelux.

Maastrichtse hotelmanager Paul Kreutzkamp deelt de bevlogenheid: "Door onze gasten te laten zien dat duurzaamheid niet ten koste gaat van reiservaring en comfort, geloven wij dat ze bewuster worden van het minimaliseren van hun voetafdruk terwijl ze de wereld ontdekken."

'Super duurzaam'
De hotelgroep focust zich op de volgende pijlers: super prijs, super duurzaam en super easy met als doel om duurzaamheid een toegankelijke keuze te maken voor iedere reiziger, zonder hoog prijskaartje en zonder in te leveren op kwaliteit.

Activiteiten
De hotels van easyHotel in Benelux hebben verschillende elementen in hun concept verwerkt waardoor ze duurzaam kunnen opereren. Zo hebben de hotels een koolstofarme constructie en exploitatie. Daarnaast liggen de hotels centraal gelegen waardoor het gebruik van openbaar vervoer en wandelen wordt gestimuleerd. Ook werken de hotels samen met restaurants in de buurt met een lokaal en vegetarisch of veganistisch menu om voedselverspilling van een buffet te voorkomen.

De hotelkamers van easyHotel Benelux zijn onder andere voorzien van waterbesparende douches, navulbare zeepdispensers en gerecyclede papierproducten. Tot slot besteedt het hotelpersoneel aandacht aan sociaal vrijwilligerswerk aan de hand van bijvoorbeeld opruimacties.