14 juli 2024
Thumbnail voor Icelandair: Noord-IJsland makkelijker bereikbaar vanaf 16 maart

Icelandair: Noord-IJsland makkelijker bereikbaar vanaf 16 maart

REYKJAVIK - Icelandair biedt vanaf 16 maart dagelijkse vluchten aan vanaf de internationale luchthaven Keflavik (KEF) naar Akureyri (AEY) in het noorden van IJsland. Deze vluchten sluiten volgens Icelandair naadloos aan op de vluchten vanuit Amsterdam (AMS) en Brussel (BRU) naar Keflavik (KEF) en omgekeerd.


Om deze vluchten te boeken dien je een beschikbaarheid AMS-AEY of BRU-AEY op te vragen, of omgekeerd. De tijden van de aansluitende vluchten vanuit Keflavik (KEF) naar Akureyri (AEY) en omgekeerd zijn als volgt:

  • KEF-AEY, FI154, vertrek 17h00, aankomst 17h50 (de vlucht AMS-KEF en BRU-KEF komen aan om 15h25 respectievelijk 15h15)
  • AEY-KEF, FI151, vertrek 05h50, aankomst 06h40 (de vlucht KEF-AMS en KEF-BRU vertrekken beide om 07h40)

Akureyri is de tweede stad van IJsland, en heeft ongeveer 19000 inwoners. “Groot genoeg voor een rijk aanbod aan entertainment, kunst en cultuur, maar tevens klein genoeg voor een intieme sfeer, dicht bij de natuur”, aldus luchtvaartmaatschappij Icelandair.

In Noord-IJsland vind je verder (vissers-)plaatsjes, fjorden, kliffen, lavavelden en rotsformaties, kun je verschillende watervallen bezoeken, kun je walvissen en vogels spotten en kun je ontspannen in verschillende geothermische baden.