20 mei 2024
Thumbnail voor Icelandair: Stedentrip Reykjavik perfect te combineren met bezoek aan Noord-Amerika

Icelandair: Stedentrip Reykjavik perfect te combineren met bezoek aan Noord-Amerika

Reykjavik, de noordelijkste hoofdstad ter wereld, is een veelzijdige stad waar verrassend veel te zien en te doen is. Icelandair is de nationale luchtvaartmaatschappij van IJsland en vertelt in de Steden & Treinreizen Special van Reisbizz Magazine over de stad.

Icelandair vliegt het hele jaar door vanaf onder andere Amsterdam en Brussel naar de internationale luchthaven Keflavik. Deze winter biedt Icelandair op zondagen ook een vlucht van Keflavik naar Amsterdam om 16:10 uur aan; “een ideale vlucht voor een stedentrip Reykjavik van bijvoorbeeld donderdag tot en met zondag”, aldus de luchtvaartmaatschappij.

Het gezellige, oude centrum van Reykjavik is gelegen rondom de kerk Hallgrímskirkja, het centrale plein Ingólfstorg en de Laugavegur; de hoofdstraat van Reykjavik met vele winkels, bars en restaurants. Ook voor streetfood kun je tegenwoordig in Reykjavik terecht, met overdekte food courts in het Grandi Harbour District en in Hlemmur, een voormalig centraal busstation.

Volgens Icelandair kun je een stedentrip Reykjavik perfect combineren met een bezoek aan bijvoorbeeld New York, Toronto of Washington. “Je kunt bij Icelandair tickets naar 17 steden in Noord-Amerika boeken, en op de heenreis of terugreis een stopover in IJsland van maximaal 7 dagen maken. Je kunt zodoende twee stedentrips in één reis maken, zonder toeslag op de ticketprijs”, sluit de airline af.

Meer weten over Reykjavik en Icelandair? Lees dan het hele artikel in de Steden & Treinreizen Special van Reisbizz Magazine.