12 juli 2024
Thumbnail voor IJsland is booming: ‘Een bestemming waar je het hele jaar naartoe kunt gaan’

IJsland is booming: ‘Een bestemming waar je het hele jaar naartoe kunt gaan’

SCHIPHOL - Nu reizen weer mogelijk is, nemen sommige landen een vlucht qua populariteit. IJsland is hier een levendig voorbeeld van. Reisbizz Magazine ging in gesprek met Loes Knoop, Product Manager bij Buro Scanbrit, over wat je allemaal moet weten voor je op reis gaat naar IJsland.


Toen de grenzen van IJsland weer opengingen, zag Buro Scanbrit de vraag voor reizen naar het land toenemen. “Helaas hebben we niet aan alle vraag kunnen voldoen, met als grootste oorzaak het gebrek aan huurauto’s”, vertelt Knoop. De Product Manager stelt dat IJsland een bestemming is waar je het hele jaar naartoe kunt gaan, maar je er wel rekening mee moet houden dat bepaalde dingen periode-gebonden zijn.

Volgens Knoop zijn er in IJsland drie plekken in IJsland die je moet bezoeken als je afreist naar het land. “Je moet zeker een keer gaan zwemmen in een geothermisch zwembad. De meest bekende is de Blue Lagoon, maar eerlijk gezegd zou ik die afraden. Voornamelijk omdat het er enorm druk is en de kosten voor entree prijzig zijn. Er zijn tal van andere geweldige opties. Mijn aanrader zou de Secret Lagoon zijn.”

Meer lezen?
Wil jij meer handige tips voor het organiseren van een reis naar IJsland en wil jij weten welke bijzondere plek voor Loes Knoop met stip op nummer 1 staat om te bezoeken? Lees dan het hele artikel met de Product Manager van Buro Scanbrit in het nieuwe Reisbizz Magazine.