17 april 2024
Thumbnail voor In beeld: zo ziet het nieuwe Corendon-kleurenschema er in het echt uit

In beeld: zo ziet het nieuwe Corendon-kleurenschema er in het echt uit

SEATTLE - Voor het eerst zijn er beelden verschenen van de eerste 737 MAX 9 in het volledige nieuwe kleurenschema van Corendon Dutch Airlines. Een fotograaf legde het toestel op de gevoelige plaat vast bij de landing op Boeing Field Airport bij Seattle.


Op die luchthaven prepareert Boeing onder andere 737 MAX’en voor levering aan klanten. De PH-CDP, zoals de registratie van de eerste MAX 9 luidt, komt binnenkort naar Nederland. Corendon Dutch Airlines verwacht in totaal drie van deze toestellen, ter vervanging van de 737-800’s.

De MAX 9 is ook het eerste toestel met het nieuwe kleurenschema. De wijzigingen zijn niet ingrijpend, maar een veel groter deel van de romp is nu rood. Corendon onthulde eerder al impressies ervan op de A350, waarmee het bedrijf vanaf november naar Curaçao gaat vliegen.

De PH-CDP is de eerste MAX 9 met een Nederlandse registratie. Tot nu toe is TUI fly Nederland de enige Nederlandse maatschappij die met 737 MAX’en vliegt, maar die hebben de wat kleinere MAX 8. In de MAX 9 is er plaats voor 213 passagiers.

Het nieuwe kleurenschema op de MAX 9, en ter vergelijking daaronder het oude op een 737-800:

737-9 MAX, Corendon Dutch Airlines, PH-CDP (MSN ?/8712)

Een impressie van de A350 in het nieuwe kleurenschema: