23 juli 2024
Thumbnail voor IndiGo verkoopt nu tickets naar Schiphol in samenwerking met Turkish Airlines

IndiGo verkoopt nu tickets naar Schiphol in samenwerking met Turkish Airlines

SCHIPHOL - Het Indiase IndiGo, waar ex-KLM-topman Pieter Elbers sinds de zomer aan het roer staat, heeft de codeshare-samenwerking met Turkish Airlines verder uitgebreid. Daardoor kan de prijsvechter nu ook tickets naar Schiphol verkopen met overstap in Istanbul.


De Turkish Airlines-vluchten Amsterdam – Istanbul met vertrek om 12u en 23:05u hebben nu ook een IndiGo-vluchtcode (6E4035 en 6E4036). Op Istanbul Airport kunnen reizigers overstappen op de IndiGo-vluchten naar Delhi en – vanaf 1 januari – ook Mumbai. Daarnaast kan er in Istanbul overgestapt worden op Turkish Airlines-vluchten naar die steden, waarop IndiGo ook codesharet.

De Indiase luchtvaartmaatschappij zet op de vluchten naar Istanbul Airbus A321neo’s in. Volgens Indiase media gaat IndiGo binnenkort Boeing 777-300ER’s wetleasen van Turkish Airlines voor die routes, zodat de A321’s elders in het netwerk ingezet kunnen worden. De prijsvechter zit namelijk krap qua capaciteit, mede door een tekort aan reserveonderdelen voor de Airbussen.

Ondertussen blijft IndiGo ook met KLM samenwerken. Reizigers kunnen bij KLM tickets kopen waarbij ze hun reis naar Mumbai, Delhi of Bangalore per KLM-toestel afleggen en daar overstappen op binnenlandse vluchten van IndiGo. Het is bij de Indiërs echter niet mogelijk om vluchten naar Schiphol te boeken met KLM, dat kan alleen via Turkish Airlines.

IndiGo is één van de grootste luchtvaartmaatschappijen van Azië en beschikt over bijna 300 toestellen: voornamelijk vliegtuigen uit de Airbus A320-familie. De prijsvechter heeft bovendien nog meer dan 500 (!) van die toestellen in bestelling bij Airbus. Daarmee wil IndiGo ook in de toekomst de grootste blijven in de snel groeiende Indiase luchtvaartmarkt.