18 mei 2024
Thumbnail voor Interrail viert vijftigste verjaardag met unieke audio-ervaring voor reizigers

Interrail viert vijftigste verjaardag met unieke audio-ervaring voor reizigers

UTRECHT - Het 50-jarig jubileum van Interrail wordt gevierd met de lancering van een realtime adaptieve audio-ervaring. De Interrail SoundTracks reageren op de locatie van de reiziger, het tijdstip, het landschap en het weer. Aan de hand van deze datapunten wordt een unieke en voortdurende soundtrack gegenereerd voor elke reiziger op het hele Europese spoornetwerk van Interrail.


“We zijn erg blij dat we Interrail-reizigers een nog mooiere en gedenkwaardigere ervaring dan ooit tevoren kunnen geven”, zegt Kavita Kooijman, Brand Manager bij Interrail. “We vieren het 50-jarig jubileum van de Interrail Pas het hele jaar door en wilden onze reiscommunity deze zomer iets speciaals bieden om het verkennen van Europa met de trein te vieren.”

Om dit ambitieuze project tot leven te brengen, werkte Interrail samen met het Nederlandse reclamebureau Fitzroy en de interactieve installatie-ontwerpers Circus Family. “Eén van de beste dingen aan treinreizen is dat je gewoon lekker kunt gaan zitten en kijken naar de prachtige landschappen die langzaam voorbij rollen”, vertellen Marten Meijboom en Thomas van Driel, makers bij Fitzroy. “We dachten: hoe geweldig zou het zijn om een in real time gegenereerde soundtrack te hebben die tijdens je reis verandert. Bijvoorbeeld wanneer het nacht wordt of wanneer je vanaf het platteland de bergen in rijdt. Als het begint te regenen verandert het uitzicht vanuit het raam, dus daar speelt de muziek op in. Alles in real time voor elke Interrail-reiziger.”

GPS-locatie
Om gebruik te maken van de audio-ervaring is alleen een GPS-locatie nodig die anoniem wordt verkregen. “Daaruit kunnen alle andere variabelen die nodig zijn voor de ervaring worden afgeleid. We hebben de kaart van Europa 'geschilderd', zodat de software weet of je je in een grote stad, op het platteland, in een kustgebied of in de bergen bevindt”, voegt Wouter Westen, Creative Director bij Circus Family toe.

De SoundTracks zijn online te vinden. “Voor een optimale ervaring raden we aan om naar de soundtrack te luisteren tijdens je volgende Interrail-reis.”