19 juli 2024
Thumbnail voor Israël opent grenzen ook voor ongevaccineerde reizigers

Israël opent grenzen ook voor ongevaccineerde reizigers

JERUZALEM - Israël versoepelt 1 maart de inreisregels en opent de grenzen voor alle reizigers, ongeacht vaccinatiestatus. Voorheen mochten enkel gevaccineerde reizigers het land binnenkomen. Dit werd afgelopen weekend aangekondigd door premier Naftali Bennett en Nitzan Horowitz, de minister van Volksgezondheid, in samenwerking met Yoel Razvozov, de minister van Toerisme.


Reizigers moeten nog wel een negatieve PCR-test kunnen voorleggen voor vertrek en na aankomst in Israël nog een PCR-test doen. Reizigers moeten de uitslag van de test na aankomst in quarantaine blijven afwachten, tot maximaal 24 uur.

De versoepeling zorgt ervoor dat toeristen van alle leeftijden, waaronder gezinnen met ongevaccineerde kinderen, weer op vakantie kunnen naar Israël. De kleurcode voor Israël is momenteel geel.

Luchtvaartmaatschappijen breiden momenteel hun vluchtaantallen uit volgens Dana Gazit, hoofd van het Israëlisch Nationaal Bureau voor Toerisme in Nederland. “Het aantal boekingen neemt toe. De lente staat voor de deur en het is hét seizoen om Israël te (her)ontdekken. Israël staat klaar om iedereen weer te kunnen verwelkomen en ik kijk uit naar de rest van de positieve ontwikkelingen in 2022”, aldus Gazit.

Lees meer over de bestemming Israël op onze zustersite Triptalk.