20 mei 2024
Thumbnail voor Janneke Eggengoor keert terug bij The Travel Club: Hier ligt mijn hart en toewijding

Janneke Eggengoor keert terug bij The Travel Club: Hier ligt mijn hart en toewijding

HARDENBERG - Na een kort uitstapje buiten de reisbranche, is Janneke Eggengoor sinds januari 2023 weer helemaal terug. Dit keer niet als ZRA, wat ze ruim acht jaar heeft gedaan, maar als Accountmanager Franchise bij The Travel Club. In gesprek met Reisbizz vertelt Janneke over haar uitstapje, haar ZRA-schap en haar terugkeer bij The Travel Club.


Janneke begon haar carrière bij OAD Reizen, voordat ze via IKEA en een managersfunctie bij Globe Reisburo Hardenberg, in 2013 als zelfstandig reisadviseur onder de vlag van de Travel Club startte. In totaal was Janneke ruim zeven jaar ZRA bij The Travel Club en daarna nog een jaartje onder haar eigen naam.

Uitstapje
Toch werd er een uitstapje buiten de branche gemaakt: “In het begin ben ik als interim-projectmanager buiten de branche aan de slag gegaan. Hier heb ik ervaren dat ik het werken en sparren in een team ontzettend fijn vind om efficiënter te werken. Toen mijn interim-tijd erop zat, ben ik gestart als Docent/Coach Travel & Hospitality bij het Alfa College, maar deze uitstap paste niet helemaal bij mijn karakter en commerciële drive.”

Een terugkeer naar The Travel Club zag ze daarom wel zitten. “Ik heb The Travel Club altijd een warm hart toegedragen en ik ben ‘geboren’ in de reisbranche. Hier ligt mijn hart en toewijding. In gesprekken met Martine de Knoop kwam naar voren dat een functie als accountmanager bij The Travel Club een goede stap zou zijn.”

Mede door dit gesprek mag Janneke zich sinds dit jaar Accountmanager Franchise bij The Travel Club noemen. Binnen deze functie zorgt Janneke ervoor dat de franchisenemers optimaal kunnen ondernemen binnen de organisatie. “Nieuwe franchisenemers zal ik begeleiden en trainen zodat zij een goede start hebben als ondernemer bij onze club en daarnaast zal ik bestaande franchisenemers begeleiden en ondersteunen. Verder zal ik binnen de organisatie meedenken ter behoud van een duurzame, rendabele en efficiënte toekomst.”

Doelen
Op de vraag waar voor haar de uitdaging ligt, zegt Janneke: “Ik heb natuurlijk zelf altijd als ZRA gewerkt en ik was daarin vaak kritisch. Het is vaak makkelijk om ergens wat van te vinden, dat realiseer ik me maar al te goed. Nu start ik in een functie waarbij ik ook écht kan meewerken aan de toekomst en het verstevigen van het fundament van de organisatie. Daarom hoop ik nu mijn kennis en ervaring uit het ZRA-schap positief in te zetten.”

Jannekes doelen voor dit jaar luiden als volgt: “Ik wil graag komend jaar ervoor zorgen dat de franchises merken dat ik een positieve bijdrage heb binnen de organisatie en naar hun toe, dat ik naar ze luister en dat we samen werken aan een mooie en duurzame toekomst.”