7 september 2024
Thumbnail voor Jantine Jacobs sluit zich aan bij Face2Face Travel: ‘Ik zeg wel eens dat ik last heb van chronische wegwee’

Jantine Jacobs sluit zich aan bij Face2Face Travel: ‘Ik zeg wel eens dat ik last heb van chronische wegwee’

HAZERSWOUDE - Hoewel de zomer niet lang meer op zich laat wachten, nog niet iedereen heeft plannen voor de zomervakantie vastgelegd. Dat merkt ook Jantine Jacobs die onlangs is gestart als ZRA onder de vleugel van Face2Face Travel. Reisbizz.nl sprak met Jantine over de nieuwe weg die ze inslaat. “Dit is precies het juiste moment. Veel mensen om mij heen hebben wel vakantieplannen maar nog niet geboekt.”


Per 1 april is Jantine aan de slag gegaan, nu is ze vooral bezig met de voorbereiding en het krijgen van naamsbekendheid. “Het verkopen van reizen is op deze manier wel nieuw voor mij. Ik heb veel gezien en weet veel achtergrondinformatie van bestemmingen, maar het werken met de systemen en het boeken van individuele reizen is nieuw.” In de omgeving van Jantine zat nog geen andere ZRA. Daarnaast woont ze in het dorp waar ze geboren is en ze dus veel mensen kent. “De eerste boeking heb ik al binnen. Aanstaande donderdag is bij ons in de buurt een Ladies Night waar allerlei vrouwelijke ondernemers een avond organiseren voor vrouwen om te bezoeken. Hier komen veel mensen op af. Ik sta er als ZRA en vertel over de reizen die ik kan boeken. Ik hoop dat na deze avond de aanvragen binnen zullen stromen.”

Veel van de wereld gezien
Jantine werkt haar hele leven al in het toerisme en heeft verschillende functies gekend. “Ik ben begonnen als stagiaire op Kreta als hostess. Daar werd ik, uiteraard, verliefd op een Griek, waardoor ik daar een aantal jaar ben gebleven en heb daar voor Olympia International als hostess gewerkt. In de wintermaanden ging ik voor hen naar Egypte waar ik ben gaan duiken en een opleiding heb gedaan als divemaster. In de zomer werkte ik dan op Kreta en in de winter als divemaster in Thailand.” Toen Jantine vervolgens weer in Nederland was, kwam ze bij KLM bij de e-service desk terecht. Toch trok het reizen haar nog steeds. “TUI had een vacature uitstaan op de afdeling reisleiding, wat mij toch weer heel erg aansprak. Daar heb ik een aantal jaar gewerkt en stuurde ik de reisleiding aan van twintig bestemmingen. In die tijd heb ik heel veel gereisd. Toen ik zwanger raakte van onze tweeling was dit niet meer te combineren en ben ik op Schiphol achter de TUI balie gaan zitten en vervolgens op de 24/7 customercare van Arke Fly. Dit was heel leuk en leerzaam en heb ik veel over de vliegwereld geleerd.”

Meer regelmaat
Jantine was echter op zoek naar meer regelmaat, wat de 24-uurs Customer Care niet kon bieden. “Ik ben gaan werken bij een kleinere touroperator die wintersportreizen naar Oostenrijk organiseerde voor grote groepen, zoals scholen en bedrijven.” De laatste jaren met corona was volgens Jantine dramatisch. “In 1,5 jaar tijd hebben we 0 procent omzet gedraaid. Gelukkig hadden we het hoogseizoen net achter de rug toen corona uitbrak. De aanvragen stroomden binnen voor de volgende winter, maar die konden allemaal niet doorgaan. Twee jaar lang hebben we geboekt en weer geannuleerd zonder enig resultaat.”

Jantine besloot dat het tijd was voor wat anders. “Ik wilde iets anders gaan doen, waar ik meer voldoening uit kon halen. Het thuiswerken vanwege corona beviel me goed, ook met onze tweeling thuis. Ik kwam in contact met iemand die connectie had met Face2Face Travel en die mij daarover vertelde. Ik wist meteen dat dat precies was wat ik wilde.” Jantine maakte kennis met Takis Panagopoulos, eigenaar van Face2Face Travel, wat meteen goed klikte. “Face2Face is een hele fijne club die niet al te groot is. Ik voel me daar heel goed en thuis. Vanuit huis werken met de ondersteuning van Face2Face en andere concullega’s waar je op terug kunt vallen, is heel erg prettig. En vooral de vrijheid en het zelf kunnen indelen van je tijd bevalt me heel erg goed.”

Chronische ‘wegwee’
Reizen is Jantine haar passie waar soms haar eigen man een beetje gek van wordt. “Als we op vakantie zijn, is ook de volgende reis alweer geboekt. De boekenkast blijft groeien met boeken over verschillende landen. Zelf zeg ik wel eens dat ik een chronische vorm van ‘wegwee’ heb. Als ik geen reis op de planning heb staan, klopt er iets niet.” De dynamiek in de reiswereld maakt dat Jantine na al die jaren nog steeds met zoveel plezier in de branche werkt. “Zeker de afgelopen jaren hebben we wel weer gezien hoe dynamisch het is; hollen of stilstaan. Nu is ook het juiste moment om te beginnen. Men wil weer op pad en dat doe ik toch het allerliefst; mensen een geweldige vakantie bezorgen.”