19 juli 2024
Thumbnail voor Japan en Singapore versoepelen inreisregels

Japan en Singapore versoepelen inreisregels

SCHIPHOL - De regeringen van Japan en Singapore hebben verdere versoepelingen van de coronatoegangsregels aangekondigd. Vanaf 7 september hoeven inkomende reizigers geen negatief testresultaat vóór vertrek meer te laten zien, op voorwaarde dat ze drie keer zijn gevaccineerd.


Bovendien zal de Japanse regering binnenkort beslissen of de dagelijkse inreislimiet voor reizigers, die is vastgesteld op 20.000, wordt verhoogd. Momenteel moeten degenen die Japan willen binnenkomen een bewijs van een negatieve test tonen die binnen 72 uur na vertrek is afgenomen.

Geen quarantaineverplichting meer
Ondertussen heeft het ministerie van Volksgezondheid van Singapore aangekondigd dat het vanaf 28 augustus een quarantaineverplichting van zeven dagen zal laten vallen voor aankomsten die niet volledig zijn gevaccineerd. Niet-gevaccineerde reizigers moeten nog steeds binnen twee dagen negatief testen voordat ze naar Singapore vertrekken.

Vanaf 29 augustus zal Singapore ook de vereisten laten vallen voor het binnen dragen van mondmaskers. Voor het eerst in meer dan twee jaar zullen inwoners en reizigers in Singapore niet langer verplicht zijn om maskers binnenshuis te dragen, behalve in het openbaar vervoer en in risicovolle omgevingen zoals zorginstellingen.