14 april 2024
Thumbnail voor Japan heropent zijn grenzen voor buitenlands toerisme

Japan heropent zijn grenzen voor buitenlands toerisme

TOKYO - Na een aankondiging van de Japanse premier dat het land verwachtte op 11 oktober zijn grenzen volledig te kunnen openen voor internationale reizigers, wordt de beslissing nu officieel doorgevoerd. Zo worden de toegangseisen versoepeld, zijn individuele reizen straks weer mogelijk en wordt het dagelijkse inreislimiet na een lange periode afgeschaft.


Op de website van het Japanse ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigd de overheid de versoepeling van de corona-reisbeperkingen. Op dit moment is het nog verplicht om bij aankomst een test af te leggen en in quarantaine te gaan. Met de ingang van de versoepelingen op 11 oktober komen deze toegangseisen te vervallen.

Ook het verplichte toeristenvisum (visa) wordt afgeschaft. Hierdoor mag je straks ook als individuele reiziger het land binnen komen. Voorheen was het alleen mogelijk om naar het land te reizen onder toezicht met een groepsreis.

Huidige toegangseisen
Toeristen moeten op dit moment drie keer gevaccineerd zijn of een negatief coronatestresultaat kunnen voorleggen om het land binnen te mogen komen.

Toeristen zijn welkom
Seino Satoshi, Directeur van Japan National Tourism Organization, kan niet wachten om toeristen te verwelkomen. “Ik ben ongelooflijk blij dat toeristen weer welkom zijn na een wachttijd van tweeënhalf jaar. In reactie op deze aankondiging zal JNTO alles in werk stellen om de laatste informatie te verstrekken over reizen naar Japan, zodat veel toeristen ons land komen bezoeken.”

De regering van Japan wilt graag dat de toeristische sector zich gaat herstellen. Binnenkort wordt ook een nationaal kortingsprogramma voor reizen gelanceerd om toeristen naar het land te trekken.