17 april 2024
Thumbnail voor Japan, Marokko en Israël sluiten grenzen, Australië stelt gedeeltelijke heropening uit

Japan, Marokko en Israël sluiten grenzen, Australië stelt gedeeltelijke heropening uit

SCHIPHOL - Verschillende landen, waaronder Japan, Marokko en Israël, hebben besloten om hun grenzen tijdelijk te sluiten vanwege de nieuwe omikronvariant van het coronavirus. Australië stelt de gedeeltelijke heropening van haar grenzen uit totdat er meer duidelijkheid is over het gevaar van deze variant.


Israël is sinds vandaag dicht voor buitenlanders. Marokko sluit haar grenzen vanaf middernacht ook voor haar eigen burgers: daar mag niemand meer naar binnen. Op het vliegverkeer van en naar Nederland heeft dat geen invloed, want dat was al eerder aan banden gelegd. Het gaat in beide landen om een periode van minimaal twee weken.

Japan, dat haar grenzen al gesloten hield voor toeristen, sluit vanaf middernacht ook de grens voor buitenlanders die sinds kort weer welkom waren, zoals internationale studenten en zakenlieden. Er geldt een uitzondering voor buitenlanders die in het Aziatische land wonen.

Australië stelt met minimaal twee weken het plan uit om weer onder andere buitenlandse studenten en kennismigranten te verwelkomen. Zij mogen nu op zijn vroegst pas vanaf 15 december inreizen. Het land wil in de tussentijd onderzoeken hoe gevaarlijk de omikronvariant daadwerkelijk is. Voor toeristen verandert er niks: zij waren voorlopig überhaupt nog niet welkom.