7 september 2024
Thumbnail voor Jeroen Huis in ’t Veld (XS2Event): ‘Oranje legioen vliegt met Verstappen de wereld over’

Jeroen Huis in ’t Veld (XS2Event): ‘Oranje legioen vliegt met Verstappen de wereld over’

BAHREIN - Komend weekend start het Formule 1 seizoen met Max Verstappen als titelverdediger. De Red Bull Racing coureur verschijnt dit weekend aan de start in Bahrein terwijl honderden Nederlandse fans hem achterna gereisd zijn om hem aan te moedigen. In gesprek met Reisbizz.nl geeft Jeroen Huis in ’t Veld, directeur bij sportticketplatform XS2Event, een inkijkje in de reislustige Verstappen fans.


Komend weekend reizen ruim 600 Nederlanders naar de oliestaat Bahrein. KLM vliegt rechtstreeks van Amsterdam naar Bahrein, maar er zullen ook vele fans met de speciale Formule 1 chartervlucht donderdag vertrekken van TUI Travel en Stip Reizen. Het gros van de Nederlanders zullen Verstappen toejuichen vanaf tribune Turn 1, volgens de organisatie in Bahrein.

Bij de aansluitende races in Saudi Arabië, Australië, Imola en Miami zullen daarentegen helaas weinig Nederlanders aanwezig zijn. Terwijl Saudi Arabië en Imola pas zeer recentelijk haar voorverkoop begon, was het praktisch onmogelijk om tickets te verkrijgen voor de Grand Prix in Australië en Miami.

Barcelona
In het weekend van 22 mei zullen echter zo’n 7.500 Nederlanders verwacht worden op het circuit van Barcelona. “Circuit de Barcelona Catalunya heeft al sinds enkele jaren een Oranje vak georganiseerd op Tribune G”, aldus Huis in ‘t Veld. “Alleen al in deze vakken zullen tijdens de Grand Prix van Spanje 4.500 Nederlanders Max toejuichen. Dat wordt natuurlijk een waanzinnig feest! Inmiddels is de Grand Prix van Spanje op enkele staanplaatsen na ook helemaal uitverkocht. Het is jaren geleden dat de deze reis stijf uitverkocht was.”

Jeroen Huis in 't Veld op de oranjetribune.

Deze zomer wordt het pas echt een Oranje gekte in Oostenrijk. Inmiddels zijn ze in Oostenrijk wel wat gewend, maar dat de Grand Prix in februari al zo goed als uitverkocht bleek te zijn, dat is voor hen ook nieuw. In het weekend van 10 juli reizen naar verwachting ruim 30.000 Nederlanders af naar Spielberg.

België het populairst
In augustus wordt het tijdens de Grand Prix van België zelfs nog drukker. Daar worden zo’n 40.000 Nederlanders verwacht tijdens het Grand Prix weekend. Huis in ‘t Veld: “De Grand Prix van België is al jarenlang verreweg het populairst onder Nederlanders. En natuurlijk, het kan er soms verschrikkelijk regenen, maar doorgaans is het prachtig weer in de zomer. Het circuit ligt prachtig in de Ardennen en is niet zonder reden enorm populair onder de fans, maar ook coureurs. Dat de race op Spa nu al praktisch uitverkocht is, dat is echt ongekend.”

En dan de finale in Abu Dhabi. Afgelopen jaar een ware thriller met het kampioenschap van Max Verstappen als uitslag. De Nederlanders reizen inmiddels massaal naar de Verenigde Arabische Emiraten en verblijven in zowel Dubai als Abu Dhabi tijdens het Grand Prix weekend. Tijdens het laatste Formule 1 weekend half november worden er naar alle waarschijnlijkheid zo’n 6.000 Oranje fans verwacht. “Veel Nederlanders reizen met KLM, Emirates of Ethihad naar de Emiraten vanuit Amsterdam en Dusseldorf. Maar dankzij de eigen charters van TUI en Stip Reizen zijn er ook nog eens een flink aantal extra vluchten om de Nederlanders massaal naar de laatste race van het jaar te brengen. Wij verwachten zo’n zes à zeven privé charters die tijdens het Grand Prix weekend afgeladen zullen zitten met Verstappen fans.”

Nederlandse fans top 5
Bij iedere Grand Prix zul je de Nederlandse fans kunnen spotten op de tribune. De XS2Event-directeur geeft de top vijf best bezochte Formule 1 races door Nederlanders in het buitenland met een inschatting van het aantal te verwachte Nederlandse fans:

  • België: 40.000
  • Oostenrijk: 30.000
  • Spanje: 7.500
  • Abu Dhabi: 6.000
  • Monza: 4.000