14 juli 2024
Thumbnail voor Joost Meijs wordt nieuwe CEO Maastricht Aachen Airport

Joost Meijs wordt nieuwe CEO Maastricht Aachen Airport

Joost Meijs wordt per 1 oktober de nieuwe CEO van Maastricht Aachen Airport. Hij volgt dan Jonas van Stekelenburg op, die de functie de afgelopen tijd op interimbasis vervulde. De Raad van Commissarissen heeft voor Meijs gekozen vanwege zijn ruime leidinggevende ervaring in de luchtvaart. Zo was hij eerder CEO van Eindhoven Airport en Aruba Airport.

“Met de komst van Joost Meijs halen we een zeer ervaren luchthavenbestuurder in huis”, aldus Frans Weekers, voorzitter van de RvC. ”Zijn ervaring in de luchtvaart is indrukwekkend en sluit zeer goed aan op wat Maastricht Aachen Airport nodig heeft. We zien in Joost de CEO die Maastricht Aachen Airport naar een toekomstbestendige en omgevingsbewuste luchthaven leidt”.

Onder leiding van Meijs ontwikkelde Eindhoven Airport zich van 2008 tot 2019 naar een grote en volwassen luchthaven. Daarna, tussen 2019 en 2024, stond hij aan het roer bij Aruba Airport.

“Ik heb veel zin om, samen met alle collega’s van de luchthaven en de belanghebbende partijen, te gaan werken aan deze uitdagende klus. Maastricht Aachen Airport heeft het potentieel om een gezonde, toekomstbestendige en omgevingsbewuste luchthaven te worden. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit gaat lukken”, aldus Meijs in een verklaring.

De Limburgse luchthaven is sinds vorig jaar onderdeel van de Schiphol Group en heeft als uitdaging om zowel het vrachtverkeer als het passagiersverkeer te laten groeien, zonder de overlast voor omwonenden te laten toenemen. Het is na Schiphol zelf de grootste vrachtluchthaven van Nederland.