20 juni 2024
Thumbnail voor Jordanese arbeiders schieten Israëlische hotels te hulp vanwege onverwachte drukte

Jordanese arbeiders schieten Israëlische hotels te hulp vanwege onverwachte drukte

EILAT - De hotelboekingen in het Israëlische Eilat zijn dusdanig omhooggeschoten dat de hotels hier niet op voorbereid waren. Er worden daarom 700 Jordaniërs ingeschakeld om de hotels ondersteuning te bieden.


Israël geeft toegang tot het land aan 700 Jordanese arbeiders om te werken in hotels in Eilat, zo verklaren het ministerie van Volksgezondheid en het kabinet van de premier. Volgens het besluit, dat vrijdagmiddag werd goedgekeurd, komen de werknemers Israël binnen via de grensovergang Arava, enkele kilometers ten noorden van Eilat. Bij binnenkomst ondergaan de werknemers coronavirustests en isoleren ze zichzelf volgens de richtlijnen van het ministerie van Volksgezondheid.

Exponentiële groei boekingen
Israël is 7 maart begonnen met het heropenen van het land en sindsdien zijn de Israëlische toeristen massaal op zoek naar een vakantie. Het snelle vaccineren in het land heeft hierin een groot aandeel. Met het besluit worden de Israëlische toeristenindustrie en hotels in Eilat voorzien van de benodigde mankracht om de onverwachte drukte aan te kunnen.

De hotels waren er niet op voorbereid dat de hotelboekingen in Eilat omhoog zouden schieten. Vorige week stegen de boekingen met 65 procent en deze week zelfs met 90 procent, meldt een Israëlische nieuwssite. Veel hotels zijn nog niet opengegaan, omdat ze moeite hebben met het werven van werknemers. Velen hebben een werkloosheidsuitkering en zien geen reden om weer aan het werk te gaan.