11 mei 2024
Thumbnail voor Jos en Petra Westgeest: van bruiloften en oliesector naar twee succesvolle reisbureaus

Jos en Petra Westgeest: van bruiloften en oliesector naar twee succesvolle reisbureaus

NOORDWIJK - Ze komen allebei níet uit de reiswereld en toch runnen ze met succes twee reisbureaus aan huis in Noordwijk. Tussen de tulpen en het strand timmeren Jos en Petra Westgeest nu zo’n vijf jaar aan de weg met groepsreizen, zakenreizen en vakanties op maat.


Petra begon ooit met een bedrijf voor bruiloften en evenementen. Dat heette Something Blue. Jos was al bezig met zijn eigen reisbureau dat gespecialiseerd is in groepsreizen, Beleef ’t Samen. “Daaruit kwam steeds vaker de vraag naar andere reizen. Dat zijn we toen samen gaan oppakken. De naam Something Blue hebben we behouden, want blauw is een kleur die ook prima past bij reizen. Blauwe luchten, blauwe zee, dan denk je al snel aan vakantie toch?", redeneert Petra.

Jos werkte voordat hij de reiswereld instapte, vijfendertig jaar bij een oliemaatschappij. Daar hield hij zich bezig met marketing en organiseerde hij incentive reizen voor klanten en personeel. In zijn vrije tijd ging hij als reisleider mee op groepsreizen van DrieTour. “Na vijfendertig jaar bij een oliemaatschappij wilde ik iets anders en bedacht dat ik groepsreizen ook zelf zou kunnen organiseren. Toen ben ik met Beleef ’t Samen gestart”.

Beleef ’t Samen organiseert reizen met kleinere groepen tot zo’n twintig personen. “We richten ons vooral op de 55+ers, die markt is enorm aan het groeien”, aldus Jos. Bij Something Blue kunnen mensen eigenlijk voor alle bestemmingen terecht.

Wil je meer weten over de twee reisbureaus en in hoeverre ze in elkaars vaarwater zitten? Maak dan in het nieuwste Reisbizz Magazine kennis met de reislustige ‘olieman’ en een reisadviseur met vliegangst.