12 mei 2024
Thumbnail voor Karin Bakker viert 12,5-jarig jubileum: ‘Van reizen organiseren en samenstellen krijg ik energie’

Karin Bakker viert 12,5-jarig jubileum: ‘Van reizen organiseren en samenstellen krijg ik energie’

SCHIPHOL - Karin Bakker viert haar 12,5-jarig jubileum als zelfstandig reisadviseur bij Personal Touch Travel. “Een hoogtepunt is dat ik in 2019 de prijs voor beste zelfstandig reisadviseur van de provincie Groningen in ontvangst heb mogen nemen."


Het begon allemaal in oktober 2010. Karin kreeg de vraag van een vriendin om samen een reisbureau te starten. Ze moest er even over nadenken, maar na een maand besloot ze haar vaste baan op te zeggen. Januari 2011 startte ze als ZRA bij Personal Touch Travel. “Ik heb hier geen seconde spijt van gehad”, vertelt Karin. “Nu kan ik boeken wat bij de klant past en echt maatwerk leveren. Dat geeft me een goed gevoel.”

Hoogtepunten
Deze maand viert Karin haar 12,5-jarig jubileum. Ze is erg trots op haar mijlpaal. “Ik heb het toch maar mooi gedaan. Ik ben met nul begonnen en inmiddels heb ik een hele mooi en vaste klantenkring opgebouwd. Een hoogtepunt is dat ik in 2019 de prijs voor beste zelfstandig reisadviseur van de provincie Groningen in ontvangst heb mogen nemen. Dat voelde echt als een kroon op mijn werk. Maar ik ben ook trots op de vele mooie reizen die ik voor mijn klanten heb verzorgd. Daarnaast zijn er klanten die mij aanbevelen bij vrienden of familie en dat is het beste compliment wat je kunt krijgen.”

Veranderingen
In de afgelopen jaren heeft Karin de reisbranche zien veranderen. “Een grote verandering is dat alles op internet te vinden is en dat je vaak moet uitleggen dat het boeken van een reis via een reisbureau echt niet duurder is dan wat je online ziet. Ook de coronatijd heeft voor verandering gezorgd. Je moet nu meer dan ooit goed nadenken over de reis. Waar boek je voor je klanten, waar breng je ze naar toe? Dit om zelf zo min mogelijk risico te lopen."

De toekomst staat, als het aan Karin ligt, volgeboekt met nog meer reizen. “Reizen organiseren en samenstellen, dat is wat ik leuk vind en wat ik heel graag blijf doen. Hier krijg ik energie van. Ik wil ook meer gaan genieten van de mooie dingen in het leven, maar ik ga zeker voor nóg 12,5 jaar!"