19 juli 2024
Thumbnail voor Kees Bikker: Avontuurlijke reizen bestaan niet

Kees Bikker: Avontuurlijke reizen bestaan niet

Als het gaat om avontuurlijke reizen, meent Reisbizz Magazine-columnist Kees Bikker uit de grond van zijn hart dat die niet bestaan. “Gewoon NIET. Want dat zou betekenen dat je onderscheid maakt in de avontuurlijkheid tussen verschillende reizen.” Dit legt hij verder uit in zijn nieuwste column.

Wie op safe denkt te gaan, boekt willens en wetens een pakketreis, stelt Kees. “Van top tot teen verzorgd, na aankomst veilig met een transfer naar je hotel op zeg maar Rhodos. Zit je net op je strandbedje, vliegt het halve achterland in de fik. Wie herinnert zich de beelden niet. Kom je toch van een koude kermis thuis, maar mét een verhaal.” Je weet dus nooit hoe avontuurlijk een reis kan worden. “Ook al heb je een dichtgetimmerd reisschema en heb je alles tot in de puntjes voorbereid.”

Maar wat is ‘avontuurlijk’ dan eigenlijk? “Voor mij als achttienjarige nog niet uitgepuberde schoolverlater was dat met een interrailticket Europese landen afvinken. Ik sliep in bagagerekken, in een park in Belgrado en in een grot op het strand van Mykonos bij gebrek aan geld voor een behoorlijk bed. Ik denk dus dat iedereen de lat wel ergens anders legt bij een avontuurlijke vakantie.”

Lees meer over de avonturen waar Kees zijn klanten (per ongeluk) mee had opgezadeld en over zijn kinderen, die net zo avontuurlijk zijn als hun vader, in de nieuwste uitgave van Reisbizz Magazine.