9 mei 2024
Thumbnail voor Kees Bikker: Red je vakantie, boek een pakketreis… bij een ZRA

Kees Bikker: Red je vakantie, boek een pakketreis… bij een ZRA

HAARLEM - Op het moment dat Kees Bikker zijn nieuwste blog voor Reisbizz Magazine schrijft, staat een deel van Rhodos in brand. Volgens Kees kun je geëvacueerde toeristen in twee groepen verdelen: degenen die georganiseerd op vakantie zijn en de doe-het-zelvers. “En weer wordt schrijnend duidelijk wie er geholpen worden wanneer ze door het vuur uit hun hotel zijn verdreven. Zit je op Rhodos en heb je bij booking.com geboekt, heb je een probleem wat je zelf op moet lossen”, schrijft hij.


“Mensen die alles zelf geboekt hebben, krijgen een hele hoop gedoe op zich af. In het geval van de branden op Rhodos moeten ze op zoek naar vervangend verblijf, mogelijk moeten ze eerder terug naar huis, dus moeten er nieuwe tickets gekocht worden en ook moeten ze maar zien of ze hun geld nog terug zien van het hotel waar ze uit zijn weggevlucht. Ik denk niet dat ze nog wat krijgen van het hotel. Met een mobieltje in je hand kan je veel, maar je raakt ook heel eenvoudig het overzicht kwijt.

Heb je via een reisorganisatie geboekt, dan is die aanspreekbaar om al dit soort geregel van je over te nemen. En dat zonder bijbetaling. Trouwe reisbureauklanten vinden dit ook heel vanzelfsprekend, maar ik wed dat de klanten van booking.com geen flauw idee hebben welke garanties ze mis lopen.

Deze week zijn het de bosbranden. Vorige week de stakingen op de Italiaanse luchthavens. Waar door een andere brand ook nog eens de luchthaven van Catania op Sicilië dagenlang gesloten moest blijven. Gevolg: geannuleerde vluchten te kust en te keur.

En volgende week is er wel ergens weer wat anders.”

Lees de hele blog van Kees in de nieuwste uitgave van Reisbizz Magazine.