12 mei 2024
Thumbnail voor Kersverse ZRA Sharella van den Berg: Ik had het gevoel dat er meer in mij zat

Kersverse ZRA Sharella van den Berg: Ik had het gevoel dat er meer in mij zat

ROTTERDAM - Na 10 jaren in vaste dienst bij TUI is Sharella van den Berg uit Rotterdam op 1 april begonnen als ZRA bij TUI at Home. Een sprong in het diepe die tot nu toe fantastisch uitpakt voor de kersverse onderneemster. Reisbizz Magazine ging in Rotterdam langs om te vragen hoe de eerste drie maanden zijn bevallen. “Ik kan fulltime moeder zijn voor ons zoontje én fulltime ZRA.”


Na de middelbare school wist Sharella nog niet wat ze wilde. Reizen trok haar altijd, ze dacht er een tijdje over na om stewardess te worden. Uiteindelijk kwam ze op de opleiding aan het Zadkine terecht. “In het tweede leerjaar moest ik stage lopen, waardoor ik voor het eerst kennis maakte met een reisbureau van Arke”, vertelt Sharella. “Ik weet nog goed dat bijna elke leerling een bepaald beeld had bij een reisbureau: stoffig en ouderwets. Maar niets was minder waar. De tijd bij Arke in Capelle aan den IJssel was super waardoor ik mijn mening moest bijstellen.”

Nieuwe uitdaging
Binnen haar stageperiode werd Sharella gevraagd of ze bij Arke wilde blijven. Daar heeft ze toen 2,5 jaar fulltime gewerkt. Toch begon het te kriebel. “Ik had het gevoel dat er meer in mij zat.” De jonge reisprofessional werd in die periode gevraagd om manager te worden van een nieuw te openen reisbureau in Zoetermeer. Na vijf jaar een leidinggevend functie te hebben, was Sharella toe aan iets nieuws.

Juiste keuze
“Mijn partner en ik hebben altijd het idee gehad van: 'Wat als één van ons tweeën ondernemer zou  zijn?' Dat geeft een stukje onafhankelijkheid en vrijheid: zelf iets opzetten en opbouwen.” Dat bleek voor de partner van Sharella op dat moment niet aan de orde. Het idee om zelf ondernemer te worden, was nog nooit in haar opgekomen. “Ik hoefde niet per se weg op de plek waar ik zat, want ik vond het echt leuk. En je geeft wel een stuk vastigheid op.” Toch nam Sharella de sprong in het diepe, wat de juiste beslissing blijkt te zijn. “Ik heb echt een super start gemaakt. Naast veel bestaande contacten weten ook veel nieuwe klanten me te vinden. Dat geeft mij veel vertrouwen en daardoor weet ik dat dit de juiste stap was.”

Wil je meer lezen over Sharella? Lees dan het hele artikel in de nieuwste uitgave van Reisbizz Magazine.