19 mei 2024
Thumbnail voor Kiezen van vakantie blijkt geen sinecure: ‘Eén op zes Nederlanders ruziet met partner over bestemming’

Kiezen van vakantie blijkt geen sinecure: ‘Eén op zes Nederlanders ruziet met partner over bestemming’

Maar liefst zestien procent van alle Nederlanders heeft weleens onenigheid gehad met zijn of haar partner door het kiezen van de vakantiebestemming. Een vijfde van alle Nederlanders zegt, als een gevolg hiervan, ooit met tegenzin op vakantie te zijn gegaan.

Dit blijkt uit onderzoek van CheapTickets.nl onder 1.374 volwassen Nederlanders, uitgevoerd door Panelwizard. Om toch tot een besluit te komen, kan het noodzakelijk zijn dat één van de partners de knoop doorhakt. Uit het onderzoek blijkt dat vrouwen uiteindelijk veel vaker dan mannen besluiten waar de vakantie naartoe gaat. Waar bijna de helft van alle vrouwelijke respondenten aangeeft over het algemeen de vakantiebestemming te kiezen, bedraagt dit onder mannen minder dan een derde van de ondervraagden. Een recept voor teleurstelling, zo blijkt uit het onderzoek; zo zegt meer dan de helft van alle Nederlanders er niet dezelfde vakantiewensen op na te houden als hun partner. Onder dertigers geldt dit zelfs voor twee op de drie ondervraagden.

Solotrip
Mede door de sterk afwijkende vakantiewensen van hun partner staat meer dan een derde van alle Nederlanders ervoor open om dit jaar zonder hun wederhelft op vakantie te gaan. Met maar liefst 39 procent, zijn vrouwen het vaakst toe aan een langere periode zonder van hun partner. Onder mannen bedraagt dit dertig procent van de respondenten.