20 mei 2024
Thumbnail voor Kinderen hoeven niet gevaccineerd te zijn voor reis naar Verenigde Staten

Kinderen hoeven niet gevaccineerd te zijn voor reis naar Verenigde Staten

WASHINGTON D.C. - De Amerikaanse president Biden heeft maandagavond officieel het decreet getekend om het inreisverbod per 8 november op te heffen voor volledig gevaccineerden. Daaruit blijkt dat kinderen onder de 18 niet gevaccineerd hoeven te zijn.


Wél moeten ongevaccineerde kinderen van 2 jaar of ouder die alleen of met een ongevaccineerde volwassene reizen binnen een dag voor vertrek naar de Verenigde Staten een corona(snel)test af laten nemen. Daarmee verschilt de testverplichting van kinderen die wél gevaccineerd zijn of niet gevaccineerde kinderen die met een gevaccineerde volwassene reizen: zij moeten binnen drie dagen voor vertrek een test laten doen.

Verder waren nagenoeg alle details al bekend. Hieronder een overzicht van de belangrijkste voorwaarden om weer naar de VS te kunnen reizen:

  • Vanaf 8 november zijn burgers van de Schengenlanden, het VK, Ierland, China, India, Zuid-Afrika, Iran en Brazilië weer welkom voor een niet-essentiële trip.
  • Reizigers moeten volledig gevaccineerd zijn. Alle in Nederland gebruikte vaccins voldoen. Dat zijn Pfizer, Moderna, Janssen en AstraZeneca.
  • Reizigers moeten ook negatief getest zijn. Deze test mag niet langer dan drie dagen oud zijn bij vertrek (behalve dus voor ongevaccineerde kinderen). Het mag een sneltest zijn.
  • Na aankomst in de VS geldt er geen quarantaineplicht.
  • Uiteraard gelden ook de normale toegangsvoorwaarden voor de VS, zoals het aanvragen van een ESTA-reistoestemming.

Op de terugweg naar Nederland hoeven reizigers niet in quarantaine. Wél moeten ze een coronabewijs kunnen tonen. De testverplichting is per 22 oktober vervallen voor reizigers die volledig gevaccineerd zijn of recent hersteld zijn.

Check kort voor vertrek altijd even het reisadvies van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken voor de meest actuele informatie over de restricties.