19 juni 2024
Thumbnail voor KLM in het hoogseizoen vaker naar Belfast

KLM in het hoogseizoen vaker naar Belfast

SCHIPHOL - KLM verhoogt in juli en augustus de frequentie tussen Schiphol en George Best City Airport in Belfast. Doordeweeks wordt er een tweede dagelijkse vlucht toegevoegd, met vertrek uit Schiphol rond kwart over twaalf ’s middags. Daarmee sluit die verbinding goed aan op het grote aantal intercontinentale KLM-vluchten dat 's ochtends op Schiphol aankomt.


KLM vliegt daarnaast het hele jaar door dagelijks naar Belfast, met in het zomerseizoen vertrek uit Nederland rond kwart over vier ’s middags. Maar in juli en augustus gaat het aantal vluchten dus van 7 naar 12 per week. De luchtvaartmaatschappij zet op alle vluchten naar de Noord-Ierse hoofdstad Embraer E-jets van Cityhopper in, variërend van de E175 tot de E195-E2.

Onlangs kondigde Lufthansa aan ook naar Belfast City Airport te gaan vliegen, maar dan vanuit Frankfurt. De Duitsers concurreren met KLM om transferpassagiers, en starten op 23 april met hun lijndienst. Zij gaan vier keer per week met een Embraer 190 op die route vliegen. Noord-Ierland heeft momenteel nog geen directe vliegverbinding met Duitsland.

Tussen Schiphol en Belfast City Airport is naast KLM ook FlyBe actief. Daarnaast vliegt easyJet vanuit Amsterdam op de andere luchthaven van de Noord-Ierse hoofdstad: Belfast International Airport, wat verder weg van het centrum.