26 mei 2024
Thumbnail voor KLM met twee jaar vertraging naar Austin in Texas

KLM met twee jaar vertraging naar Austin in Texas

SCHIPHOL - KLM is van plan om in maart volgend jaar de nieuwe lijndienst tussen Schiphol en Austin te openen. Deze route zou eigenlijk al in mei 2020 van start gaan, maar de pandemie gooide roet in het eten. Austin is na Houston de tweede Texaanse bestemming van KLM.


De luchtvaartmaatschappij vliegt vanaf 28 maart 2022, wanneer het zomerseizoen van start gaat, drie keer per week met een Airbus A330-300 naar Austin. In dit toestel is plaats voor 292 passagiers. Daarvan kunnen er 30 mee in Business Class en de rest in Economy/Economy Comfort.

Austin is de hoofdstad van Texas. De levendige studentenstad werd in 1835 gesticht onder de naam Waterloo en ligt aan de rivier Colorado. Austin staat bekend als de ‘Live Music Capital of the World’ en wordt gezien als een centrum van moderne technologie vanwege het grote aantal techbedrijven.

Hoewel het een behoorlijk grote stad is, met ruim twee miljoen inwoners in de metropoolregio, is het aantal vliegverbindingen met Europa beperkt. Volgend jaar hebben behalve KLM alleen British Airways (vanuit Londen) en Lufthansa (vanuit Frankfurt) vluchten ingepland.

Austin

Foto: KLM