22 mei 2024
Thumbnail voor KLM richt zich deze zomer op Zuid-Europese vakantiebestemmingen

KLM richt zich deze zomer op Zuid-Europese vakantiebestemmingen

SCHIPHOL - KLM verwacht dat haar Europese vluchtcapaciteit deze zomer uitkomt op 50 tot 75 procent van het oude niveau. Vanwege de reisrestricties richt de luchtvaartmaatschappij zich veel meer dan normaal op vakantiebestemmingen in Zuid-Europa.


Zuid-Europa gaat als eerste weer open voor toeristen, waardoor Nederlanders daar inmiddels weer massaal vakanties naartoe boeken. Daarentegen is er voor het zakelijke verkeer en het longhaul-vakantieverkeer nog geen echt herstel in zicht. Dat heeft gevolgen voor het KLM-netwerk.

“Vergeleken met eerdere jaren zal KLM relatief meer capaciteit inzetten op Zuid-Europese bestemmingen in Portugal, Spanje, Italië, Kroatië en Griekenland”, laat de maatschappij weten. “Naar populaire bestemmingen, zoals Porto en Ibiza, zullen in de maanden juli en augustus vluchten worden bijgezet of worden grotere toestellen ingezet.”

Zoals eerder al door deze site gemeld, voegt KLM dit zomerseizoen vier nieuwe bestemmingen aan het aanbod toe: Belgrado (sinds 13 mei) en Verona, Mallorca en Dubrovnik (alle drie vanaf 26 juni). Dat zijn ook allemaal routes met veel toeristisch– en VFR-verkeer (Visiting Friends and Relatives).

Daarentegen worden de vluchten naar het Zweedse Växjö voorlopig niet hervat. Dat is een route met veel transfer- en zakelijk verkeer. In totaal vliegt de Nederlandse luchtvaartmaatschappij deze zomer op 96 Europese bestemmingen, vier meer dan in de pre-corona zomer van 2019.