14 juli 2024
Thumbnail voor KLM stopt met handhaving mondkapjesplicht op vluchten naar de VS

KLM stopt met handhaving mondkapjesplicht op vluchten naar de VS

SCHIPHOL - KLM stopt ook op vluchten naar de Verenigde Staten met het handhaven van de mondkapjesplicht, nu dat land mondkapjes niet meer verplicht in vliegtuigen. Een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij bevestigt dat tegenover deze site.


Nederland heeft de mondkapjesplicht in vliegtuigen nog niet afgeschaft, in tegenstelling tot in het openbaar vervoer, en daarom geldt er officieel bij KLM nog een mondkapjesplicht op alle vluchten. Maar vanwege de toenemende agressie aan boord is de luchtvaartmaatschappij vorige maand op een groot aantal routes gestopt met de handhaving daarvan.

Op vluchten van en naar de VS (en nog sommige andere landen) was het echter geen optie om te stoppen met de handhaving, aangezien de Amerikaanse overheid dat expliciet verplichtte en KLM anders in overtreding zou zijn. Door een uitspraak van een federale rechter in Florida is daar nu een einde aan gekomen, en de Amerikaanse regering heeft zich daarbij neergelegd.

Hoewel KLM nu dus ook niet meer op vluchten naar de VS handhaaft, blijft de luchtvaartmaatschappij passagiers wel aanraden om een mondkapje te dragen.

Deze site heeft ook United Airlines en American Airlines gevraagd naar hun mondkapjesbeleid op vluchten tussen Schiphol en de VS, maar zij hebben nog niet gereageerd.