20 juli 2024
Thumbnail voor KLM terug in Belfast

KLM terug in Belfast

SCHIPHOL - Als onderdeel van de geleidelijke herstart van het Britse netwerk, vliegt KLM vanaf vandaag (maandag) weer op Belfast City Airport. De eerste vlucht in drie maanden, uitgevoerd met een Embraer 175 van Cityhopper, vertrekt vanmiddag om iets na 16 uur vanaf Schiphol.


Door de terugkeer van KLM heeft Belfast City Airport weer een internationale lijndienst. De afgelopen tijd moest de stadsluchthaven het doen met enkel binnenlandse vluchten. Daarom is er vandaag ook een COVID-testcentrum op de luchthaven geopend.

Wie naar Nederland reist, moet een negatieve NAAT (PCR)-test van maximaal 72 uur oud hebben bij een transfer. Als Schiphol de eindbestemming is, is een  NAAT (PCR)-test van maximaal 24 uur noodzakelijk of als alternatief een sneltest van 24 uur + een NAAT (PCR)-test van 72 uur.

In het COVID-testcentrum op Belfast City Airport kost een sneltest 45 pond (uitslag binnen een uur) en een PCR-test 85 pond (uitslag binnen een dag). Een testafspraak moet van tevoren online gereserveerd worden.