22 mei 2024
Thumbnail voor Laatste Boeing 737 MAX voor TUI fly aangekomen op Schiphol

Laatste Boeing 737 MAX voor TUI fly aangekomen op Schiphol

SCHIPHOL - Vakantievlieger TUI fly heeft dinsdagochtend haar vijfde en laatste Boeing 737 MAX verwelkomd. Daarmee is de Europese vlootvernieuwing van de Nederlandse luchtvaartmaatschappij afgerond. De zuinige MAX vervangt bij TUI fly de oudere Boeing 737-800.


Het vijfde toestel, met registratie PH-TFU, draagt de naam ‘Hurghada’. Alle MAX’en zijn vernoemd naar bestemmingen die TUI fly aanbiedt: Boa Vista (PH-TFN), Antalya (PH-TFO), Lanzarote (PH-TFP), Ivalo (PH-TFT) en dus Hurghada.

Zuiniger
Qua uiterlijk verschillen de -800 en de MAX niet veel van elkaar: de oplettende vakantieganger zal het hooguit opvallen dat de motorgondels een andere vorm hebben. Van binnen worden reizigers getrakteerd op een modern interieur met sfeerverlichting en grote bagagebakken, maar net als in de -800 staan er ook in de MAX van TUI fly in totaal 189 stoelen.

De voornaamste verschillen zitten ‘m in de prestaties. De MAX is 40 procent stiller dan haar voorganger, en verbruikt 14 procent minder brandstof.

TUI fly zet de Boeing 737 MAX in op Europese vluchten, maar gebruikt bij drukte ook de grotere Boeing 767-300 en de Boeing 787 Dreamliner.