1 maart 2024
Thumbnail voor Later duidelijkheid over buitenlandse vakanties

Later duidelijkheid over buitenlandse vakanties

DEN HAAG - De coronapersconferentie van aanstaande maandag 3 mei gaat niet door, omdat het kabinet de ziekenhuisbezetting nog te hoog vindt om nieuwe versoepelingen door te voeren. Daardoor duurt het langer voordat er duidelijkheid komt over buitenlandse vakanties.


Tot 15 mei geldt het dringend advies van het kabinet om niet in het buitenland op vakantie te gaan, en heeft heel de wereld minimaal een oranje (negatief) reisadvies. Als gevolg daarvan voeren de grote touroperators geen buitenlandse pakketreizen uit.

Op de persconferentie van 3 mei zou het kabinet bekendmaken wat het reisbeleid wordt voor na 15 mei, maar die persconferentie is nu dus uitgesteld. Ook het Catshuisoverleg van aanstaande zondag, waar de bewindspersonen over het coronabeleid praten, is afgeblazen.

Daardoor moeten vakantiegangers nog zeker een week langer wachten voordat het kabinet duidelijkheid geeft, zo heeft het ministerie van VWS inmiddels bevestigd tegenover de Telegraaf. De volgende persconferentie vindt nu op zijn vroegst op 10 mei plaats.

Maandag zou de tweede stap uit het versoepelingsplan aangekondigd worden, met onder meer de heropening van sportscholen en dierentuinen. Door de druk op de gezondheidszorg vinden premier Rutte en minister De Jonge het nog niet verantwoord om dit door te laten gaan.