20 mei 2024
Thumbnail voor Lieke Luxembourg: Als marketeer was ik al jaren onder de indruk van Untamed Travelling

Lieke Luxembourg: Als marketeer was ik al jaren onder de indruk van Untamed Travelling

Lieke Luxembourg werkt al ruim 15 jaar in de reisbranche. Ze woonde met haar gezin in San Francisco en heeft inmiddels haar draai gevonden bij Untamed Travelling, waar ze de afgelopen twee jaar werkzaam is. In de rubriek SalesTalk vertelt Lieke in de nieuwste uitgave van Reisbizz Magazine over haar rol bij de reisorganisatie.

Na de studies Communicatiekunde en Marketing en een stageopdracht bij L’Oréal, merkte Lieke dat haar passie toch meer bij reizen dan bij haarverzorging lag. “Ik kwam toevallig een leuke vacature tegen bij Travel Counsellors en na een prettig gesprek met Fred (van Eijk, red.) begon daar mijn reisbranche carrière als Marketing Coördinator en later Marketingmanager.”
Haar man Roy kreeg via zijn werkgever Apple de kans om in Silicon Valley te werken. “We trouwden op maandagochtend en vertrokken richting San Francisco. Ik ging daar aan de slag bij een DMC voor groeps- en incentivereizen in West-Amerika waarbij ik van A tot Z betrokken was bij alle projecten. Van calculatie-bon tot contact met de hotels (waar ik een hele leuke vriendinnengroep aan over heb gehouden), tot het uitvoeren van de reis.”

Een bijna onmogelijke uitdaging
Na een fantastische tijd in de Verenigde Staten kon Lieke bij terugkomst weer aan de slag bij Travel Counsellors, waar ze zes jaar op het hoofdkantoor werkte. “En toen kwam corona en veranderde alles. Ik zat nog in mijn zwangerschapsverlof en had van de ene op de andere dag ineens geen baan meer. Ik heb serieus overwogen om de branche uit te gaan, maar ik kon de gedachte niet aan dat ik hele dagen zou moeten schrijven over iets als parkeerbeleid in plaats van over wuivende palmbomen.” Het toerismebureau van Israël kwam toen op haar pad, waar Lieke een jaar heeft gewerkt. “Het is überhaupt een ingewikkelde bestemming, maar vanwege de nasleep van corona een bijna onmogelijke uitdaging.” En toen hoorde ik dat Untamed iemand zocht.

Als marketeer was Lieke al jaren onder de indruk van Untamed Travelling. “Met haar schitterende foto’s, unieke bestemmingen en inspirerende nieuwsbrieven, zo anders dan de andere touroperators. Ik vind het fantastisch dat ik nu onderdeel uit mag maken van het marketingteam. Mijn titel is officieel Accountmanager Retail/Marketing Specialist. Een hele mond vol, maar het betekent vooral dat mijn rol uit twee delen bestaat, die als twee puzzelstukken perfect in elkaar passen.”

Wil je meer weten over de rol van Lieke bij Untamed Travelling? Lees dan de hele SalesTalk in de nieuwste uitgave van Reisbizz Magazine.