12 mei 2024
Thumbnail voor Lisette van Leeuwen start als ZRA in uitdagende tijd: ‘De toekomst ligt open’

Lisette van Leeuwen start als ZRA in uitdagende tijd: ‘De toekomst ligt open’

UTRECHT - Lisette van Leeuwen is deze maand begonnen als nieuwe ZRA met haar bedrijf The Travel District. Met meerdere jaren ervaring als reisadviseur op een reisbureau en zeven jaar op de zakenreisafdeling van een groot Amerikaans schoenenmerk, slaat Lisette nu een nieuwe weg in. “Er is behoefte aan persoonlijk reisadvies, ik vind het mooi om in dat gat te springen.”


Sinds 1 december is Lisette begonnen met haar bedrijf The Travel District. “Dat is een franchise van United Travel, een formule van The Travel Club. Onder dit label kun je je eigen reisbedrijf beginnen onder een eigen merknaam.” Lisette had meteen een goede start. “Voordat ik live ging kwam het eerste offerteverzoek al binnen. Ondertussen staat een mooie reis naar Curaçao geboekt.”

De toekomst ligt open
Het is voor Lisette geen bewuste keuze geweest om in deze lastige tijd te beginnen als ZRA. “Ik denk dat ik er vooral als persoon klaar voor was om voor mezelf te beginnen en terug te keren in de reiswereld. Het feit dat ik in een onrustige tijd begin, was voor mij geen reden om het niet te doen.” Lisette heeft alle tijd om haar bedrijf rustig op te starten en zichzelf te positioneren. “In de toekomst is er meer behoefte aan een uitstekend persoonlijk reisadvies waarbij de klant liever bij een ZRA boekt die hen kent, dan online waar je minder persoonlijke service mag verwachten. Ik vind het juist mooi om in dat gat te springen en die behoefte te vullen.” Ik houd van uitdagingen en het feit dat de toekomst openligt. “When nothing is sure, everything is possible.”

United Travel geeft Lisette de mogelijkheid geheel op eigen wijze haar onderneming op te zetten. “Van de branding, de marketing, de positionering tot mijn bedrijfsstrategie; ik bepaal alles zelf. Aan de andere kant betekent onderdeel zijn van United Travel dat mijn bedrijf onderdeel is van een grote reisorganisatie met alle zekerheden die daarbij horen, zoals lidmaatschap van de ANVR, SGR, Calamiteitenfonds etc. Dit is ook een voordeel voor mijn klanten die hierdoor met zekerheid en vertrouwen een reis bij mij boeken.”

Inspireren en informeren
Voor Lisette is persoonlijk contact belangrijk in haar werk als ZRA. “Mijn doelgroep zijn mensen die zich graag laten inspireren en willen dat een professional reizen voor hen boekt. Mensen die graag ontzorgt willen worden, die waarde hechten aan het hebben van een Personal Travel Agent die ze kent, begrijpt wat ze zoeken in een reis en die altijd goed bereikbaar is.” Lisette stelt dat ze een allround Personal Travel Agent is en alle typen reizen kan boeken. “Ik vind het vooral belangrijk dat de reis precies voldoet aan de wensen van mijn klant, zodat deze 100 procent tevreden is. Of dat nu betekent dat de klant naar Spanje of Thailand wil, dat maakt mij niet uit.”

Lisette wil met The Travel District een heel divers reisplatform maken, waar mensen inspiratie kunnen opdoen en geïnformeerd kunnen worden over onder andere bestemmingen, reizen en producten. “Als moeder wil ik een inspiratie zijn voor andere ouders die het reizen met een klein kind misschien nog erg spannend vinden en hen laten weten dat het juist fantastisch is om met jonge kinderen te reizen. Tegelijkertijd wil ik hen handvaten geven over hoe je dat precies aanpakt.” Hetzelfde geldt voor toekomstige wereldreizigers. “Ik heb zelf al meerdere lange reizen gemaakt en in het buitenland gewoond. Ik heb veel ervaring op dit vlak. Ik zou me niks mooiers kunnen voorstellen dan dat ik toekomstige wereldreizigers kan inspireren, informeren en hen op weg kan helpen om hun droom waar te maken.”

Uitdagende tijd
Volgens Lisette kun je in deze tijd prima mooie reizen maken als je goed voorbereid op reis gaat. “Reizen in deze periode is natuurlijk uitdagender dan in een wereld zonder corona. Maar er zijn talloze bestemmingen waar de situatie beter is dan in Nederland. Natuurlijk vraagt deze uitdagende tijd wel om een goede voorbereiding en een mate van flexibiliteit van de reiziger. Gelukkig zijn er veel reisorganisaties die uitstekende voorwaarden bieden als je in deze tijd een reis boekt. Juist in deze onzekere tijd kan een Personal Travel Agent ongelooflijk veel meerwaarde bieden.”