20 mei 2024
Thumbnail voor Luchthavens Oostende en Antwerpen verwachten topzomer

Luchthavens Oostende en Antwerpen verwachten topzomer

ANTWERPEN - De twee regionale Vlaamse luchthavens Oostende-Brugge en Antwerpen verwachten deze zomervakantie gezamenlijk 160.000 passagiers. De luchthavens, die dezelfde uitbater hebben, spreken in een gezamenlijk communiqué van een “topzomer”.


"Regionale luchthavens winnen steeds meer aan populariteit. Passagiers reizen hier zonder stress en moeten geen drie uur op voorhand aanwezig zijn. Voor velen is dit een doorslaggevende factor om te kiezen voor een regionaal vertrek", aldus topman Eric Dumas.

Antwerpen verwacht in juli en augustus 70.000 passagiers. De luchthaven hoopt deze zomer de passagiersaantallen van 2019 te overstijgen. Reizigers kunnen kiezen uit 12 bestemmingen in Spanje, Griekenland, Marokko, Turkije, Kroatië en het Verenigd Koninkrijk. Dankzij de nieuwe toestellen van TUI fly, de Embraer E195-E2, worden voor het eerst verder gelegen bestemmingen als Tenerife, Kreta en Antalya aangeboden vanuit de havenstad.

Naast TUI fly voeren ook ASL Fly Executive en Luxair in de zomer vluchten uit. ASL vliegt tussen 30 juni en 21 augustus twee keer per week van Antwerpen naar Ibiza en Luxair vliegt de hele zomervakantie vier keer per week naar de Britse hoofdstad Londen.

Luchthaven Oostende-Brugge verwacht in juli en augustus 90.000 passagiers. Dat cijfer ligt in lijn met de passagierscijfers van vorige zomer. Reizigers hebben opnieuw de keuze uit dertien Spaanse, Griekse en Turkse bestemmingen bij TUI fly, de enige passagiersmaatschappij. Voor het eerst sinds 2019 kunnen reizigers ook weer naar Antalya vliegen. De Turkse bestemming wordt drie keer per week aangeboden. De top 3 zomerbestemmingen vanuit Oostende bestaat uit Alicante, Malaga en Tenerife.

Foto: Luchthaven Oostende-Brugge