14 april 2024
Thumbnail voor Luchtvaartmaatschappijen VS annuleren honderden vluchten om winterstorm

Luchtvaartmaatschappijen VS annuleren honderden vluchten om winterstorm

SCHIPHOL - Het reizen in dit weekeinde binnen en naar de Verenigde Staten wordt verstoord door de nadering van extreem winterweer. Een enorme storm brengt naar verwachting harde wind en meer dan een meter sneeuw in delen van het Noordoosten van het land. KLM heeft om die reden zaterdag de vlucht naar New York geannuleerd, zo meldt een woordvoerster aan dit medium.


Ook Delta Air Lines heeft zaterdag vluchten naar de Verenigde Staten vanaf Schiphol geannuleerd. De vluchten tussen Amsterdam en New York en Amsterdam en Boston zijn niet vertrokken vanwege de weersomstandigheden, zo meldt een vertegenwoordiger van de maatschappij aan Reismedia.

Preventief
Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen hebben preventief honderden vluchten geannuleerd voor de komst van het noodweer in een poging om te voorkomen dat klanten en bemanningsleden gestrand zijn op de dag van hun geplande vlucht, schrijven diverse Amerikaanse media.

De Amerikaanse National Weather Service heeft een winterstormwaarschuwing afgegeven voor alle regio's van Maryland tot Maine, meldde CNBC News. Er is ook een winterstorm waarschuwing van kracht specifiek voor New York City en veel van de omliggende gebieden, ook voor de stad Boston is een waarschuwing afgegeven.

Vanaf vrijdagavond lokale tijd hadden luchtvaartmaatschappijen binnen de VS alleen al 3.710 van de vluchten van zaterdag geannuleerd.

Zaterdag waren er in totaal 2.390 geannuleerde vluchten, waarbij de luchthavens van New York, Chicago en Boston het zwaarst werden getroffen.

Uit informatie van Schiphol blijkt dat zaterdag ook United Airlines haar vlucht naar Washington heeft geannuleerd. KLM heeft zaterdag ook nog een vlucht naar Atlanta geannuleerd.