23 mei 2024
Thumbnail voor Lufthansa ziet vraag aantrekken en verdubbelt aantal vluchten rond Pasen

Lufthansa ziet vraag aantrekken en verdubbelt aantal vluchten rond Pasen

FRANKFURT - Lufthansa ziet de vraag naar tickets in en rond het Paasweekend zodanig aantrekken, dat de Duitse luchtvaartmaatschappij het aantal geplande vluchten in die periode bijna heeft verdubbeld. Met name vluchten naar Mallorca, de Canarische Eilanden en ook Mexico en Costa Rica zijn in trek.


Rond het Paasweekend heeft Lufthansa nu 1.200 vluchten naar Europese bestemmingen in de planning staan. In Frankfurt gaat het ten opzichte van deze week om een capaciteitsuitbreiding van vijftig procent. Op de luchthaven van München voert Lufthansa de capaciteit eind deze maand zelfs met tweehonderd procent op.

Het aantal boekingen voor vluchten naar Mallorca is in de afgelopen twee weken met tachtig procent gestegen. De toch al stijgende boekingstrend kreeg een extra impuls door het opheffen van reisrestricties voor het Spaanse vakantie-eiland door de Duitse regering. Zowel Lufthansa als Eurowings hebben fors meer vluchten in de planning staan vanaf 24 luchthavens in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Naast Mallorca ziet Lufthansa toenemende interesse voor vluchten naar de Canarische Eilanden. Voor het eerst biedt Lufthansa zelfs vluchten aan naar alle eilanden van de Spaanse archipel. Op vluchten van München naar Fuerteventura en Gran Canaria verdubbelt Lufthansa de capaciteit rond Pasen. Op routes van Frankfurt naar Gran Canaria en Tenerife breidt de maatschappij de capaciteit met vijftig procent uit.

Opvallend is dat Lufthansa ook voor vluchten naar vakantiebestemmingen buiten Europa de vraag ziet aantrekken. Daarbij zijn met name Cancun in Mexico en San José in Costa Rica in trek. Naar Cancun vliegt Lufthansa dagelijks, terwijl naar San José vijf vluchten per week worden uitgevoerd.