20 mei 2024
Thumbnail voor Luxair vaker van Antwerpen naar Londen

Luxair vaker van Antwerpen naar Londen

ANTWERPEN - Luxair breidt komend winterseizoen de dienstregeling uit tussen Antwerpen en Londen City. Vanaf november gaat de maatschappij op dinsdagen en donderdagen tweemaal op de route vliegen, waardoor een dagbezoek mogelijk wordt voor zakelijke reizigers.


Momenteel is er op dinsdag alleen een ochtendvlucht, en op donderdag een avondvlucht. Vanaf november gaat er op beide dagen zowel een ochtend- als een avondvlucht.

Vanuit Antwerpen vertrekt de Dash 8-turboprop dan tussen 9 en 10 uur ‘s ochtends en rond 20 uur ’s avonds (de exacte vluchttijden verschillen iets per dag). Vanuit Londen vertrekt het toestel rond 7 uur s’ ochtends en rond 17 uur ’s middags.

Daarnaast blijft de Luxemburgse maatschappij één keer per dag op maandagen en vrijdagen vliegen. Op woensdagen en in het weekend wordt er niet gevlogen.

De lijndienst tussen Antwerpen en Londen is niet alleen handig voor Vlamingen, maar is ook voor reizigers uit delen van Zeeland en West-Brabant de snelste manier om naar de Britse hoofdstad te reizen. Het vliegtuig doet er minder dan een uur over.

Luxair vliegt sinds begin dit jaar op de route. Daardoor kreeg Antwerpen haar felbegeerde verbinding met Londen weer terug, nadat eerdere exploitanten als VLM en Air Antwerp ten onder gingen.