20 mei 2024
Thumbnail voor Marco Beentjes: ‘KLM Marathon op Curaçao is echt een mooi evenement’

Marco Beentjes: ‘KLM Marathon op Curaçao is echt een mooi evenement’

Elk jaar eind november vindt de KLM Marathon Curacao plaats. Een (hard) loopwedstijd die de lopers langs verschillende hoogtepunten van het tropische eiland brengt. Marco Beentjes van The Travelclub nam deel aan de studiereis op uitnodiging van KLM-Holidays. Reisbizz.nl sprak met de ZRA uit Heemskerk die nog even moest wennen aan het koude, natte Nederland.


Jij wint nog wel eens een reis Marco, hoe heb je een plaats weten te bemachtigen op deze trip?
“Je kon ingeloot worden door een KLM Holidays pakketreis te verkopen. Vervolgens heb ik me aangemeld voor de winactie van KLM-Holidays om kans te maken op een plek voor deze studiereis. En ik werd ingeloot!”

Waar verbleven jullie en wat heb je allemaal gedaan?
“We verbleven vijf nachten in het luxe Corendon Mangrove Beach Resort. Het CTB had een heel afwisselend programma samengesteld. Naast hotelinspecties was er genoeg tijd voor andere activiteiten zoals een stadstour door Willemstad op elektrische scooters, een Sunset Sailing trip, en Westpunt Jeep Tour. En een koolhydraat vullende Pasta Party ter voorbereiding op de KLM-marathon.”

Was er voor jullie een mogelijkheid om de marathon mee te lopen?
“Ja zeker, de hele groep was standaard ingeschreven voor de vijf kilometer wedstrijd. Deze kon je al hardlopend of wandelend doen. Deze wedstrijd vond plaats op zaterdagmiddag om 17:30 uur.
De marathon startte zondagochtend om 03:15 uur, de 21 kilometer om 05:15 uur en de 10 kilometer om 06:15 uur. Op de 10 kilometer wist men nog vier startplaatsen te regelen voor vier liefhebbers, waaronder mijn persoon. Twee collega’s hebben hardgelopen en mijn Travel Club collega Nicole Nuyens en ik hebben gewandeld. De kans om over de Julianabrug te wandelen wilde ik natuurlijk niet laten lopen.”

Hoe was de sfeer op het eiland?
“De sfeer was als vanouds. Volop vakantiebeleving, de restaurants zaten vol en ook op de stranden was het druk. Naast de PCR- test vooraf en de NAAT- test drie dagen na aankomst heb ik niets gemerkt van de coronamaatregelen. In het Corendon hotel droeg je plastic handschoenen als je naar het buffet ging. Verder geen mondkapje. We konden totaal ongestoord genieten.”

Hoe voelt het nu je weer terug bent in Nederland?
“Met deze grijze luchten en regen kijk ik met weemoed terug op onze prachtige reis. En een week geen corona nieuws was trouwens ook heerlijk!”