20 april 2024
Thumbnail voor Mariël en gezin al zes maanden onderweg op wereldreis: ‘Dit is wat reizen met een mens doet’

Mariël en gezin al zes maanden onderweg op wereldreis: ‘Dit is wat reizen met een mens doet’

CAIRNS - “De tijd vliegt”, horen Mariël en Stijn van Jansen Reiscreaties veelal vanuit het thuisfront als reactie op hun wereldreis met hun twee zoontjes Mats en Faas. En ja, sommige dagen of weken vliegen inderdaad voorbij. “Maar het gevoel dat de tijd aan ons voorbij vliegt, hebben wij niet tijdens het reizen.” Mariël vertelt aan Reisbizz.nl wat het reizen voor langere tijd met hen doet.


“Waarschijnlijk voelt het zo dat de tijd niet aan ons voorbij vliegt, omdat we zo intens leven hier”, vertelt Mariël. “We doen alles heel bewust en maken het dat we volledig in het hier en nu zijn. Iets dat ik straks in Nederland ook zeker probeer vast te houden.” Na een maand in Thailand te hebben gereisd, is het gezin uit Oosterhout momenteel in Australië, vlak onder Cairns.

Nieuwe inzichten
Los van de fantastische plekken waar ze tot nu toe geweest zijn, de prachtige mensen die ze hebben ontmoet en alle toffe dieren de in het wild zijn gespot, brengt het reizen voor langere tijd ook een heel ander avontuur. “Zo weg van werk, school, sport, familie, vrienden, huis en haard betekent dat je écht aangewezen bent op jezelf en op elkaar. Het geeft dan ook inzichten in jezelf, in elkaar maar ook in het leven. Dag in dag uit zijn we samen als vier individuen met allemaal een eigen karakter.” Dit brengt soms wel uitdagingen met zich mee. “Maar die zijn fantastisch mooi. Het opgaan in andere culturen met een eigen visie, normen en waarden is zo waardevol en levert veel gespreksstof op. Wat is rijkdom, wat is geluk en wat is welzijn nu eigenlijk?”

“En dan hebben we het nog niet eens over Moeder Natuur”, zegt Mariël enthousiast. “De tijd hebben en nemen om neer te strijken op een bloedmooie plek, te genieten, te luisteren en te kijken wat er allemaal gebeurt. Toen we dit gisteren deden, waren we binnen no time omringd door een familie nieuwsgierige rotskangoeroes. Echt zo leuk.” Daarnaast is Mariël door het reizen meer gaan waarderen wat ze heeft, in alle opzichten. “Door afstand te nemen geeft het mij een nieuw perspectief.”

Grote speeltuin
“Dit is wat reizen met een mens doet. Wat een prachtig vak hebben we toch. We mogen iedere dag bezig zijn met het leukste dat er bestaat: anderen laten ontdekken, laten voelen, laten genieten. De wereld is een grote speeltuin.” Voor degenen die erover nadenken om voor langere tijd op reis te gaan, biedt Mariël graag haar hulp aan. “Laat het mij weten, ik deel graag onze ervaringen met je.”