17 april 2024
Thumbnail voor Mariël en Stijn (Jansen Reiscreaties) gaan met gezin ‘Down Under’: ‘Verliefd op Australië’

Mariël en Stijn (Jansen Reiscreaties) gaan met gezin ‘Down Under’: ‘Verliefd op Australië’

SYDNEY - Stijn en Mariël van Jansen Reiscreaties trekken met hun twee zoontjes Mats en Faas acht maanden lang de wereld rond. Na een fantastische maand in Thailand is het gezin aangekomen in Sydney, Australië. “Het land waar we het zo lang over hebben gehad tijdens onze voorbereidingen.” Mariël vertelt in een nieuw reisverslag over hun ervaring met Australië.


Australië, het land waar we stiekem een beetje verliefd op zijn geworden vier jaar geleden. Het stond dan ook met stip op nummer 1 om naartoe (terug) te gaan. Bijna twee jaar zat het land volledig op slot voor toeristen, en nu zijn we er gewoon! Nog een beetje onwerkelijk, maar gek genoeg voelt het tegelijkertijd als ‘thuis komen’.

“Hoe doen jullie dit en hoe gaat dat dan met de kinderen en met werk?”, is een vraag die wij nog steeds regelmatig krijgen. En daarom neem ik jullie mee in een gemiddelde dag uit ons huidige reisleven.

In de ochtend werkt één van ons voor ons reisbureau en de ander begeleidt de kinderen met hun schoolwerk. ’s Middags gaan we met elkaar op pad, op avontuur zoals we het hier noemen. En als de kinderen op bed liggen, gaat de laptop weer open om te werken. Tussendoor zoeken we dingen voor onze eigen reis uit.

Even goede vrienden
Het tijdverschil in Azië en Australië ervaren we als fijner dan in Midden-Amerika. Of het nu komt doordat we hier voorlopen of doordat wij nu in de ochtend in alle rust alles kunnen uitwerken van de avond ervoor, geen idee. Maar het ritme hier gaat in ieder geval beter. Het is makkelijker om tijdens Nederlandse werkuren in contact te zijn nu. En dat is toch wel belangrijk merken we. Een belletje gaat sneller en is vaak efficiënter dan wachten op elkaars mail. Zeker in deze tijden, waarin iedereen het ontzettend druk heeft met alle aanvragen, inclusief wijzelf!

Onze klanten vinden het prima om op afstand contact te hebben. Sterker nog, zij waarderen het snelle en flexibele schakelen en videobellen wordt op prijs gesteld. Niet alle klanten natuurlijk. We zijn ook klanten kwijtgeraakt die per se face-to-face contact willen. Begrijpelijk, even goede vrienden. Het is onze keus om op afstand te zijn, niet die van hen.

Creatiever
Het is super tof om reizen uit te werken terwijl je zelf aan het reizen bent. Helemaal leuk als de bestemming 1-op-1 overeenkomt. Zo ben ik momenteel met een prachtige rondreis Costa Rica bezig voor klanten naar plekken en accommodaties waar we twee maanden geleden zelf nog waren. En ik merk dat ik hier creatiever ben, in alle opzichten. Dat is sowieso wat reizen met mij doet en daar plukken onze klanten nu de vruchten van. Ik ben onlangs ook begonnen met het schrijven van content voor een reisblog. Om al onze reis ervaringen en kennis te delen met geïnteresseerden!

De beperkte tijd die er tussen het ontdekken ter plaatse, werken, homeschooling en uitstippelen van de volgende dag(en) overblijft, besteden we aan het uitdenken van allerlei nieuwe (business) plannen. En die zijn er volop, want tijdens het reizen durven wij écht te dromen en daar komen vaak mooie dingen uit voort!

Vanaf maandag hebben wij een camper waarmee we Australië verder gaan ontdekken. Campinglife, kom maar op.