14 april 2024
Thumbnail voor Mariëlle Henzen: We kunnen gewoon open blijven tijdens lockdown

Mariëlle Henzen: We kunnen gewoon open blijven tijdens lockdown

OSS - Reisbureaus kunnen tijdens de huidige lockdown van vier weken in Nederland gewoon openblijven. Dat concludeert Mariëlle Henzen van reisbureau Travel Team uit Oss na het bestuderen van de website van de Rijksoverheid.


“Volgens de website van de Rijksoverheid vallen reisbureaus buiten de lockdown regeling, vandaar dat we gewoon geopend blijven. Het zal absoluut wel rustiger zijn, maar we hebben een nieuw CRM systeem waar we alle lopende dossiers in kunnen gaan verwerken en een nieuw offertesysteem waar we teksten en foto's in kunnen laden, dus voorlopig vervelen we ons niet”, aldus Henzen tegenover Reisbizz.nl.

Op de vraag of Henzen en haar team vanaf kantoor werken antwoordt ze: “Wij blijven gewoon naar kantoor komen. We hebben een ruim opgezet kantoor met ''kuchschermen'' en kunnen dus prima afstand houden van elkaar en van onze klanten. Ook naar buiten toe vind ik het een positief beeld dat er bedrijvigheid is in het reisbureau. Een reis boeken of op reis gaan mag”, benadrukt ze.

Mensen zijn bezig met kerst en oud en nieuw
Qua boekingen verwacht Henzen niet zo veel de komende weken. “De meeste mensen zijn toch bezig met de huidige lockdown, met kerst en oud en nieuw. Hopelijk geeft deze extra tijd bij elkaar mensen de gelegenheid goed door te spreken wat voor leuks ze allemaal in 2022 weer willen doen en daar hoort op vakantie gaan natuurlijk bij.”

De onderneemster uit Oss zegt, desgevraagd, dat het nu eigenlijk de ultieme tijd is om naar het buitenland te gaan. “Of je namelijk thuis werkt in Nederland of bijvoorbeeld in Spanje maakt voor je werk niet uit. In Spanje kun je echter buiten je werkuren wel heerlijk uit gaan eten, sporten en van het betere weer genieten.”

Geduld
Henzen heeft de stellige overtuiging dat er in 2022 echt weer meer gereisd gaat worden dan afgelopen jaar. “We moeten alleen geduld hebben omdat er veel korter voor vertrek geboekt wordt. Geen paniek dus nu, maar juist met positieve berichten naar buiten blijven komen. Zodra de klant zover is dat hij/zij wil boeken, zitten we er klaar voor”, besluit ze het gesprek op zondagmiddag met dit medium.